اقتصادی

جایگاه صنعت کفش ایران در جهان

آیا می‌دانید صنعت کفش ایران با ۵۰۰ هزار نفر اشتغال و صادرات حدود ۱۰۰ میلیون دلاری چه جایگاهی در جهان دارد؟

به گزارش روند بازار به نقل از هنرآنلاین، بررسی ظرفیت‌ها و البته چالش‌های صنعت کفش با ۵۰۰ هزار نفر اشتغال و صادرات حدود ۱۰۰ میلیون دلاری موضوعی است که می‌تواند در بحث استفاده از فرصت‌های منتج به اشتغال‌زایی و کارآفرینی نقش مهمی ایفا کند. 

از همین رو، نهمین نشست کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران طی روزهای اخیر وضعیت صنعت کفش و آینده پیش روی این صنعت را با حضور نمایندگانی از جامعه مدیران و متخصصان صنعت و نیز متولیان دولتی این بخش موردبحث و بررسی قرار داده است.
در این مطلب به مهم‌ترین موارد مطرح در این جلسه اشاره می‌شود:
در سال ۲۰۱۸، میزان واردات کفش در کشورها معادل۱۱ میلیارد جفت برآورد شده و میزان صادرات نیز ۱۲.۸ میلیارد جفت بوده است.
ایتالیا با ۴۸.۱۵ دلار بالاترین متوسط قیمت کفش صادراتی را داراست و کنیا با ۰.۸۶ دلار پایین‌ترین نرخ را دارد.
متوسط قیمت کفش صادراتی ایران نیز ۶.۰۶ دلار است. آمریکا، آلمان، بریتانیا، ژاپن و فرانسه نیز در صدر فهرست برترین واردکنندگان کفش در جهان قرار دارند.
ایران در زمینه تولید کفش، جایگاه دوازدهم را در جهان به خود اختصاص داده و سالانه ۱۷۷ میلیون جفت کفش در ایران تولید ‌می‌شود به‌نحوی‌که سهم ایران از تولید جهانی ۰.۸ درصد، سهم از صادرات جهانی ۰.۰ درصد و گرایش صادراتی کشور نیز ۰.۵ درصد است.
چین با تولید ۱۳۵۲۳ میلیون جفت کفش در سال مقام نخست تولیدکنندگان را به خود اختصاص داده و سهم آن از تولید جهانی ۵۷ درصد است. درعین‌حال این کشور ۳۴.۹ درصد سهم صادرات جهانی را به خود اختصاص داده است.
میزان مصرف کفش در ایران ۲۲۷ میلیون جفت در سال برآورد شده است که سهم ایران از مصرف جهانی ۱.۱ درصد بوده و سهم واردات از مصرف نیز ۲۲.۴ درصد است. به بیان ساده‌تر، ضریب مصرف کفش در اروپا و آمریکا ۷ زوج در سال بوده؛ اما این ضریب در ایران ۲ است. یعنی اگر مردم به‌جای مصرف ۲ جفت کفش، سه جفت مصرف کنند، صنعت کفش کشور رونق ‌می‌گیرد. 

 رتبه ایران در صادرات جهانی از حیث ارزش ۹۳ و در واردات، ۶۴ است.
ارزش دلاری صادرات از ۱۲۱ میلیون دلار در سال ۱۳۹۲ به ۱۱۵ میلیون دلار در سال ۱۳۹۷ رسیده است. این در حالی است که ارزش صادرات در سال‌های گذشته تا ۹۲ میلیون دلار نیز افت کرده است.
متوسط آمار واردات رسمی ‌طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ برابر ۱۳.۵ میلیون دلار و متوسط آمار واقعی طی همین مدت ۳۰۸.۶ میلیون دلار تخمین زده ‌می‌شود. این تفاوت بدان معناست که در این بازه زمانی۲۳ برابر آنچه گمرک به‌طور رسمی اعلام کرده، قاچاق وارد کشور شده است.
بر اساس بررسی‌های میدانی، اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم و مرتبط با زنجیره ارزش تولید و توزیع چرم طبیعی و مصنوعی، انواع کیف، کفش و صنایع وابسته معادل ۵۰۰ هزار نفر است. همچنین تحقیقات کارشناسی نشان ‌می‌دهد که صنعت کفش در میان ۷۱ رسته کاری رتبه ۴ را لحاظ ظرفیت اشتغال‌زایی داراست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا