سیاسی

برق را می خورند و می گویند نیست!

رئیس‌‌جمهور گفت: این مشکلاتی که به وجود آمده برای مردم رنج‌آور است اما در این میان کسانی نیایند و جوری صحبت کنند که انگار هیچ کاری نشده است. اینها دروغ است. ۲۰ هزار مگاوات برق در این دولت اضافه شده است. ۲۰ هزار مگاوات را که کسی نمی‌تواند بخورد، مگر خوردنی است؟

به گزارش روند بازار به نقل از تجارت‌نیوز، حسن روحانی صبح امروز در جلسه هیات دولت با اظهار تاسف به خاطر مشکلاتی که برای مردم در این چند روز در استفاده از برق ایجاد شده است، گفت: همواره در جامعه بین واقعیت‌هایی که روزانه می‌بینیم با آنچه مطلوب ماست فاصله وجود دارد. البته ما همیشه باید تلاش کنیم که این فاصله را اگر امکانپذیر است کم کنیم اما به هر حال باید علت‌های اصلی فاصله بین مطلوب و موجود را هم مورد بررسی قرار دهیم.

وی افزود: از طرفی برخی مشکلات هم هست که قابل پیش‌بینی نیست. مثلا در فروردین ۹۸، تعداد ۲۵ استان ما همزمان با سیل ویرانگری مواجه شدند. در حالیکه پیش‌بینی‌ها این بود که بارندگی‌ها فقط از حد نرمال کمی بالاتر است اما پیش‌بینی‌ها تا سیل، خیلی فاصله داشت. آن هم سیلی که جاده و پل را ببرد و زندگی مردم را دچار مشکل کند. به همین دلیل می‌گویم گاهی پیش‌بینی‌ها خیلی دقیق نیست و مردم با مشکلاتی مواجه می‌شوند که در همه دنیا هم اینگونه است.

روحانی با بیان اینکه در مسائلی مثل کمبود برق و امثال اینها باید لمس کنیم که ریشه مشکلات چیست؟ عنوان کرد: در کشور باید سرمایه‌گذاری صورت گیرد. مسائل مهمی مثل تولید، کشاورزی و صنعت نیاز به سرمایه‌گذاری دارد و سرمایه‌گذاری یکی از اصول اساسی است و بدون آن و با دست خالی نمی‌توان کاری انجام داد. چرا که در آن موقع می‌شود شعار بی‌محتوا. برای با محتوا شدن شعار، ما نیازمندی‌هایی داریم که یکی از آنها سرمایه‌گذاری است، چرا نمی‌توانیم به اندازه کافی سرمایه بیاوریم و در بازار ایران مستقر کنیم.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: باید برای مردم توضیح داده شود که نیازمندی‌های ما برای سرمایه‌گذاری چقدر است. ما الان ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار طرح آماده برای سرمایه‌گذاری داریم. در بخش‌های برق، آب، فاضلاب، سدسازی، پتروشیمی، گاز، فولاد و … طرح‌های فراوانی وجود دارد که این طرح‌ها هم رویشان مطالعه و کار شده و هم حتی جانمایی شده است. مثل طرح آب شرق برای شیرین کردن آب دریا و بردن آن به فلات قاره که همه پیش‌بینی‌های آن شده و معلوم است و در این زمینه‌ها ما هر چه بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم حاصل بیشتری می‌بریم.

از ۱۲ مرداد به بعد، بعضی‌ها بیکار می‌شوند

وی با طرح این پرسش که مشکل سرمایه‌گذاری در چیست؟ خاطرنشان کرد: در این زمینه در داخل برخی مشکلات وجود دارد که اگر همه با هم هماهنگ باشند می‌توان آنها را حل و فصل کرد. یعنی اگر دستگاه قانون‌گذار، قوه قضائیه و دولت همه با هم باشند، آن مشکلات از بین می‌رود. البته امیدواریم از ۱۲ مرداد به آن ور دیگر یک هماهنگی کاملی بین سه قوه به وجود بیاید. حالا در این میان بعضی‌ها از شغل‌شان می‌افتند و بیکار می‌شوند و انتقادهای عجیب و غریب و غیر منصفانه آنها تعطیل می‌شود، اما به هر حال همه از یک جناح و تفکر می‌شوند و یک هماهنگی به وجود می‌آید که ان شاءالله امیدواریم از این نظر وضع بهتر شود.

بعضی مشکلات با هماهنگی قوا از بین می‌رود

وی افزود: برخی مشکلات درباره سرمایه‌گذاری مربوط به داخل می‌شود و اگر همه قوا هم نظر باشند قابل حل است. ولی وقتی هم نظر نیستند خب باقی می‌ماند. مثلا یک بحث بود به نام FATF، دولت تصمیم گرفت و لوایحی آماده کرد که به مجلس برد و مجلس هم همکاری کرد و تصویب شد و به شورای نگهبان رفت و آنجا هم با ما همکاری کرد و تصویب شد اما در یک جای دیگر که ما فکر نمی‌کردیم گیر افتاد و FATF به دست نیامد. حالا نتیجه این چه می‌شود؟ این می‌شود که روابط ما با بانک‌های دنیا تا این مساله حل نشده دچار مشکل می‌شود. البته ممکن است نظرات مختلف باشد و یکی هم بگوید اگر FATF نداشته باشیم بهتر است. من کاری به نظرات مختلف ندارم ولی این یک واقعیت است.

روحانی اضافه کرد: این مشکلاتی که به وجود آمده برای مردم رنج‌آور است و برای ما هم تحملش بسیار سخت است و بیش از مردم رنج می‌کشیم؛ اما در این میان کسانی نیایند و جوری صحبت کنند که انگار هیچ کاری نشده است. اینها دروغ است. ۲۰ هزار مگاوات برق در این دولت اضافه شده است. ۲۰ هزار مگاوات را که کسی نمی‌تواند بخورد، مگر خوردنی است؟

وی گفت: از یک طرف به خاطر خشکسالی تولید نیروگاه‌های برقآبی ما کم شده و از طرفی به خاطر رشد صنعت، گرمای شدید و تولید رمزارزها مصرف برق بالا رفته و اینها دست به دست هم داده و این مشکلات در زمینه برق ایجاد شده است.

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا