اقتصادی

سرانه مصرف گوشت ایران‌ها روزانه چقدر است؟

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: پیش بینی می شود در سال جاری، حدود ۱۵۰ هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شود.

به گزارش روند بازار به نقل مهر، میزان تولید شیر در کشور بر اساس آمار فائو در سال ۵۷، دو میلیون و ۶۲۰ هزار تن بوده که این عدد در سال ۹۷ به بیش از ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسیده و به عبارتی ۴.۱ برابر شده است؛ همچنین تولید گوشت مرغ از ۱۶۰هزار تن در سال ۵۷ به حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسیده است.

وی با بیان اینکه تولید گوشت قرمز نیز، از ۳۹۷ هزار تن در سال ۵۷ به ۸۶۰ هزار تن در حال حاضر رسیده است، تصریح کرد: تولید تخم مرغ نیز، از ۱۶۰ هزار تن به ۹۰۰ هزار تن رسیده و افزایش ۵.۶ برابری داشته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید عسل از ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن در سال ۵۷، به ۸۷ هزار تن در سال ۹۷ رسیده است، گفت: در این زمینه با رشد ۱۳.۳ برابری مواجه بوده ایم.

رضایی اضافه کرد: در حال حاضر سرانه مصرف شیر در کشور ۱۱۵ کیلو گرم، گوشت قرمز ۱۲ کیلو گرم، مرغ ۲۹ کیلو گرم، عسل ۱ کیلو گرم و تخم مرغ ۱۱ کیلو گرم است.

سرانه مصرف روزانه پروتئین حیوانی برای هر ایرانی با احتساب محصولات شیلاتی و گوشت وارداتی، ۳۶ گرم و بدون در نظر گرفتن محصولات شیلاتی، ۲۹.۵ گرم است

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه پیش بینی می شود در سال جاری، حدود ۱۵۰ هزار تن واردات گوشت قرمز به کشور داشته باشیم، افزود: سرانه مصرف روزانه پروتئین حیوانی برای هر ایرانی با احتساب محصولات شیلاتی و گوشت وارداتی، ۳۶ گرم و بدون در نظر گرفتن محصولات شیلاتی، ۲۹.۵ گرم است.

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در سال ۹۷ مجموعا ۵۳ واحد پرورش دام سبک با ظرفیت ۳۳۰ هزار رأس مشغول به کار بوده است، یادآور شد: امسال ۶۰ واحد جدید برای دام سنگین با ظرفیت ۱۱۰ هزار رأس در کشور ایجاد شده است.

رضایی با اشاره به اینکه در سال ۹۷ تعداد دام هایی که تحت پوشش مدیریت اصلاح نژادی قرار گرفته اند، ۵۰ هزار رأس بوده است، تصریح کرد: این رقم در سال ۱۴۰۰ به حدود ۳۴۰ هزار رأس افزایش می یابد که به این ترتیب، ۴۶۰ هزار تن شیر و ۲۰ هزار تن گوشت قرمز با منشأ بز به تولیدات کشور افزوده می شود.

وی افزود: همچنین در سال ۹۷ نیز، ۶۰ هزار رأس گوسفند تحت پوشش اصلاح نژادی قرار گرفته است که این رقم در سال ۱۴۰۰، به ۸۰۰ هزار رأس می رسد و در نتیجه آن، ۸۰۰ هزار تن گوشت و ۲۵۰ هزار تن شیر با منشأ گوسفند در کشور تولید می شود.

این مقام مسئول با اشاره به پرورش نژادهای گاو دو منظوره در کشور، اظهار داشت: گوساله های پرواری نژادهای دومنظوره، سرعت رشد بیشتری از نژاد هولشتاین که نژاد غالب کشور است، دارد که این باعث افزایش بهره وری می شود.

وی جمعیت نژاد گاو دو منظوره کشور را ۲۸۰ هزار رأس عنوان کرد و گفت: پیش‌بینی می شود این رقم تا ۱۴۰۰ به بیش از یک میلیون رأس برسد و در نتیجه از این محل ۵۵۰ هزار تن شیر و ۳۰ هزار تن گوشت تولید خواهد شد.

رضایی با اشاره به تولیدات گوشت و شیر شتر نیز، خاطرنشان کرد: درسال ۹۷،معادل ۱۲ هزار تن گوشت و ۱۸ هزار تن شیر شتر در کشور تولید شده است.

منبع: مجله خبری ایکسب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا