سبک زندگیفرهنگیگردشگری

غذاهای سنتی کریسمس در کشورهای مختلف جهان

کریسمس یعنی اعضای خانواده و نزدیکان دور یکدیگر جمع شوند و غذاهای مخصوص این شب را در کنار هم صرف کنند. در کشوری همانند آمریکا اغلب مردن به خانه مادربزرگ‌ها یا خاله‌ها و عمه‌های مسن می‌روند. غذای مرسوم مردم این کشور هم عموما بوقلمون، ران گوسفند، پوره سیب‌زمینی، کوکی و … است.

اما غذای سنتی کریسمس در کشورهای مختلف جهان با هم متفاوت است. برای آشنایی با ۱۰ نمونه از محبوب‌ترین غذاهای این شب در گوشه و کنار جهان تا انتهای این مطلب همراه باشید.

۱- آلمان

غذای سنتی کریسمس

نان استولن / آلمان

اگر نان استولن (stollen) روی میز آلمانی‌ها وجود نداشته باشد، جشن کریسمسشان تکمیل نمی‌شود. استولن نوعی نان است که با میوه‌های خشک و آجیل تهیه می‌شود و روی آن پودر قند قنادی پاشیده می‌شود. مدل مشهور این نان، weihnachtsplätzchen به معنی کوکی کریسمس است. مدل مشور دیگر استولن، Lebkuchen است که شبیه به نان زنجبیلی است و با کوکی‌های مملو از رازیانه همراه است.

منوی اصلی شام کریسمس آلمانی شامل غاز کبابی، ماهی کپور، گوشت آهو، گوشت ران برشته و سالاد سیب‌زمینی است. در کنار آنها نوعی شراب اسپایسی به نام glühwein نیز سرو می‌شود.

۲- ایتالیا

ماهی کاد پخته شده / ایتالیا

در تمامی استان‌های کشور ایتالیا، غذاهای متفاوت از هم برای کریسمس سرو می‌شود. اما غذای سنتی و اصلی این کشور زیبای اروپایی «جشن ۷ ماهی» نام دارد. این غذا شامل ۷ نوع غذای دریایی متنوع است که هر کدام نماد یکی از نمادهایی است در کتاب مقدس مسیحی‌ها به آن اشاره شده است.

پاستای لینگوینی با لابستر یا سس صدف، کالاماری، میگو یا ماهی سرخ شده، سالاد اختاپوس، ماهی کاد، کوکتل هشت‌پا، کالاماری شکم‌پر با سس گوجه‌فرنگی و ماهی کاد پخته شده از مرسوم‌ترین غذاهای شب کریسمس در کشور ایتالیا هستند. مردم این کشور برای دسر هم نان شیرینی همانند پاندورو یا پنیتون میل می‌کنند.

۳- فرانسه

رولت شکلاتی / فرانسه

در کشور فرانسه شام شب کریسمس یک شام تشریفاتی و مملو از انواع غذاها و دسرهای گران است. از جمله غذاهای این شب می‌توان به بوقلمون شکم‌پر، غاز کبابی، صدف، سالمون دودی، جگر چرب (غذایی تجملی و گران‌قیمت) و مرغ سوخاری اشاره کرد. Bûche de Noël که نوعی رولت شکلاتی است یکی از رایج‌ترین دسرهایی است که در این شب در کشور فرانسه سرو می‌شود.

۴- سوئد

میت‌بال سوئدی / سوئد

سوئد جزو منطقه اسکاندیناوی (شمال اروپا) است و شامی که برای شب کریسمس سرو می‌کنند به سبک بوفه‌ای است که خودشان آن را Julbord خطاب می‌کنند. یعنی همه غذاها، دسرها، نوشیدنی و تنقلات روی میز چیده می‌شود و مهمان‌ها می‌توانند هر آنچه که می‌خواهند را به اندازه دلخواه انتخاب کرده و میل کنند. از بهترین غذاهای سوئدی‌ها در شب کریسمس می‌توان به میت‌بال سوئدی، دنده کباب، سوسیس، هَم (گوشت ران) نان چاودار با پوست پرتقال، شاه‌ماهی شور، کلم، چغندر و انواع پنیر اشاره کرد.

ماهی با گوشت سفید نیز از دیگر گزینه‌های شام کریسمس در کشور سوئد است. برای دسر، آنها پودینگ برنج به نام Julgröt دارند که مغز بادام دارد.

۵- لهستان

خوراک دامپلینگ / لهستان

در کشور لهستان شب کریسمس را بدون گوشت قرمز برگزار می‌کنند. ۱۲ غذای مرسوم برای این شب وجود دارد که نماد ۱۲ حواری حضرت مسیح هستند. از جمله غذاهای مخصوص این شب می‌توان به ماهی کپور با سالاد سیب‌زمینی، شاه‌ماهی شور، خوراک دامپلینگ به نام uszka، رولت فیله ماهی، رولت کلم، سوپ قارچ، سالاد و دامپلینگ (دلمه) سیب‌زمینی اشاره کرد.

۶- نروژ

lutefisk / نروژ

غذاهایی سنتی و مرسوم کشور نروژ در شب کریسمس، شامل دنده کباب دودی و شور (pinnekjøtt)، سوسیس خوک مزه دار شده با زنجبیل، جوز هندی، سیر و تخم خردل (julepølse )، سوسیس بندانگشتی (sossier) و lutefisk است. سالاد شور و شیرین کلم قرمز هم سایددیش است که با آبجوی مخصوص کریسمسی به نام juleøl  که غیر الکلی است سرو می‌شود.

۷- نیوزیلند

pavlova : نان شیرین با بستنی / نیوزیلند

از مرسوم‌ترین غذاها و خوراکی‌هایی که در شب سال نو در نیوزیلند سرو می‌شود می‌توان به ham، پای گوشت خوک؛ پودینگ کریسمس با سوسیس و همچنین بوقلمون اشاره کرد. دسر مخصوص شب یلدای نیوزیلند pavlova است که یک کراست برشته و خوشمزه با بستنی است که با دانه‌های انار و توت‌فرنگی تزئین و سرو می‌شود.

۸- ژاپن

مرغ سوخاری KFC / ژاپن

آیا باور می‌کنید که مردم ژاپن شب کریسمس بیرون می‌روند تا مرغ سوخاری KFC  بخورند؟ آنها برای اینکه شب کریسمس از این غذای محبوب برخوردار شوند از دو ماه قبل غذای خود را سفارش می‌دهند. از دسرهای ژاپنی در شب کریسمس هم می‌توان به کیک کریسمس اشاره کرد که با خامه فرم گرفته و توت فرنگی تزئین می‌شود.

۹- آفریقای جنوبی

Malva : پودینگ کیک اسفنجی شیرین / آفریقای جنوبی

در آفریقای جنوبی، کریسمس در وسط تابستان است. بنابراین دیدن غذاهای کبابی و گریل شده روی میز مردم این نقطه از جهان چندان دور از ذهن نیست. ده‌ها سال است که مردم آفریقای جنوبی در شب کریسمس، بیف، اردک یا بوقلمون کبابی، خوک شیرین، برنج زرد، سبزیجات و کلوچه‌ گوشت‌دار سرو می‌کنند. Malva هم نوعی پودینگ کیک اسفنجی شیرین است که به عنوان دسر سرو می‌شود.

۱۰- فیلیپین

خوک درسته بریان شده / فیلیپین

خوک درسته بریان شده که lechon نامیده می‌شود یکی از غذاهای سنتی در شب کریسمس در کشور فیلیپین است. از دیگر غذاهای مرسوم این کشور در کریسمس می‌توان به نودل با سبزیجات و گوشت، خورشت گوشت بز، خورشت گوشت گوساله و هم اشاره کرد. دسر ویژه این شب bibingka است که نوعی آرد برنج، کره، شیرنارگیل و شکر تهیه می‌شود. همچنین puto bumbong نیز دسر دیگری است که مردم فیلیپین در شب کریسمس تهیه می‌کنند که آن هم از برنج بنفش شیرین و نارگیل درست می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا