سیاسی

نخستین مناظره انتخاباتی ترامپ – بایدن برگزار شد

نخستین مناظره انتخاباتی میان رئیس جمهور جمهوریخواه آمریکا و نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری این کشور برگزار شد.

به گزارش روند بازار به نقل از مهر، نخستین مناظره انتخاباتی میان «دونالد ترامپ» رئیس جمهور و نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا و «جو بایدن» رقیب اصلی وی از حزب دموکرات چهارشنبه صبح ساعت ۴ و ۳۰ دقیقه به وقت تهران آغاز شد.

این مناظره که در دانشگاه «کیس وسترن رزرو» در شهر کلیولند اوهایو برگزار شد، شامل ۶ بخش ۱۵ دقیقه‌ای (مجموعاً ۹۰ دقیقه) بود که هر بخش به یک موضوع مجزا اختصاص داشت. این موضوعات عبارت بودند: سوابق ترامپ و بایدن؛ دیوان عالی آمریکا؛ بیماری کووید -۱۹؛ اقتصاد؛ نژاد و خشونت در شهرهای آمریکا؛ و صحت انتخابات.

مدیر این مناظره انتخاباتی «کریس والاس» مجری برنامه «فاکس نیوز ساندی» بود.

مجری و مدیر مناظره هر بخش را با یک پرسش آغاز می‌کند و هر کدام از نامزدها دو دقیقه برای پاسخگویی به این پرسش زمان خواهند داشت. نامزدها همچنین فرصت دارند تا به یکدیگر پاسخ دهند. مجری همچنین از توازن زمان اختصاص یافته به هر بخش برای انجام گفتگویی عمیق‌تر پیرامون آن موضوع استفاده می‌کند.

در ابتدای برنامه، کریس والاس با توضیح روند برگزاری این مناظره انتخاباتی، اظهار داشت که این مناظره تحت سرپرستی کمیسیون مناظرات انتخاباتی برگزار می‌شود و هیچیک از پرسشها از قبل به کمیسیون و نامزدها گفته نشده است. وی همچنین گفت که پروتکل‌های بهداشتی در این مناظره رعایت می‌شود و دو کارزار انتخاباتی موافقت کردند که دو نامزد در این مناظره با یکدیگر دست ندهند. تماشاگران حاضر در این مناظره نیز قول داده‌اند که از ابراز احساسات خودداری کرده و سکوت اختیار کنند.

دیوان عالی آمریکا

والاس: «موضوع اول مربوط است به دیوان عالی آمریکا؛ آقای ترامپ، شما خانم امی کانی بارت را به عنوان جانشین قاضی فقید روث گینسبرگ انتخاب کردید؛ شما گفتید که قانون اساسی به صراحت مشخص کرده که شما می‌توانید این فرد را انتخاب کنید؛ آقای بایدن، شما هم می گوئید که تلاشی از سوی جمهوریخواهان و رئیس جمهور برای پیش بردن نامزدی این خانم با سوء استفاده از قدرت در حال انجام است. پرسش این است: هریک از شما برای گفته‌های خود چه استدلالی دارید و فکر می‌کنید که خانم بارت دیوان عالی را به کجا هدایت خواهد کرد؟»

ترامپ: «ما صاف و ساده در انتخابات پیروز شدیم و این پیروزی پیامدهایی داشت و ما اختیار سنا و کاخ سفید را در اختیار گرفتیم. ما یک نامزد فوق العاده داریم که مورد احترام همه است و از نظر دانش فوق العاده است. من بعد از انتخابات هم زمان دارم. او [خانم بارت] به شایستگی قضات قبلی دیوان عالی آمریکا است. ما انتخابات را بُردیم و این حق را داریم که او را انتخاب کنیم. دموکراتها هم اگر این فرصت را داشتند، همین کار را می‌کردند؛ مسئله این است که آنها در انتخابات پیروز نشدند».

بایدن: «سپاسگزار از شما برای این برنامه، مردم آمریکا این حق را دارند که بتوانند تصمیم بگیرند چه کسی قاضی دیوان عالی آمریکا شود. این مسئله در مورد انتخاب سناتورها و رئیس جمهور هم صدق می‌کند. اما حالا آنها این شانس را ندارند چون الان ما در وسط برگزاری انتخابات هستیم و انتخابات آغاز شده و تاکنون دهها هزار نفر رأی داده‌اند و ما باید صبر کنیم تا ببینیم نتیجه انتخابات چه می‌شود. این تنها راه برای بیان دیدگاه مردم آمریکا در مورد انتخاب رئیس جمهور و معاون ریس جمهور است».

بایدن در ادامه با اشاره به تلاش ترامپ برای خلاصی یافتن از برنامه خدمات درمانی همگانی (اوباماکر) و تلاش دولت وی برای دستیابی به این هدف از مجرای دیوان عالی، خاطرنشان کرد که در این صورت نزدیک به ۲۰ میلیون نفر از مردم آمریکا حق بیمه خود را از دست می‌دهند. نامزد دموکرات انتخابات آمریکا به صراحت گفت: «من با نامزد وی برای دیوان عالی مشکلی ندارم اما ایشان (بارت) قبل از تصدی این سمت گفته‌اند که بیمه خدمات درمانی همگانی مغایر با قانون اساسی است».

ترامپ: «من برای چهار سال انتخاب شده‌ام و نه سه سال و در حال حاضر گشایشی در دیوان عالی [برای انتخاب قاضی جدید] بوجود آمده است».

والاس: «یک هفته پس از انتخابات آمریکا، دولت ترامپ به همراه یک گروه از ۱۸ تن از وکلای ایالتی قصد داشتند که اعتبار بیمه خدمات درمانی همگانی [اوباماکِر] را به پایان برسانند. ظرف چهار سال گذشته شما [ترامپ] قول دادید که این برنامه را جایگزین کنید، اما تاکنون هیچ طرح فراگیری ارائه نکردید که جایگزین اوباماکر شود. در عوض، شما هفته پیش یک فرمان اجرایی نمادین را در حمایت از افرادی که ناراحتی جسمانی قبلی دارند، امضا کردید؛ دقیقاً پنج روز پیش از این مناظره. واقعاً برنامه بهداشتی و درمانی شما چیست؟»

ترامپ: «[با لحن تمسخرآمیز] من در حال مناظره با شما [والاس] هستم و نه بایدن. هیچ چیز نمادین نیست، من در حال پائین آوردن قیمت اقلام دارویی هستم، کاری که بایدن ظرف ۴۷ سال انجام نداده است».

والاس: «آقای بایدن، آیا استدلال جمهوریخواهان و رئیس جمهور را می‌پذیرید که اوباماکر به بیمه‌های خصوصی پایان خواهد داد و سلطه دولت را به همراه خواهد داشت؟»

بایدن: «این بیمه [اوباماکر] تنها برای افراد نیازمند است. از این رو اکثریت مردم در این گروه قرار نخواهند گرفت… هرچی که ایشان [ترامپ] گفته دروغ بوده و همه می‌دانند که ایشان یک دروغگو است. ایشان نمی‌خواهد به افراد نیازمند به بیمه خدمات درمانی کمکی بکند. ایشان می‌خواهد علاوه بر ۱۰ میلیون نفری که بیمه کاری خود را به دلیل رکود کنونی از دست داده‌اند، ۲۰ میلیون نفر دیگر را از اوباماکر محروم کند. او هیچ برنامه‌ای برای بیمه خدمات درمانی ندارد».

بیماری کووید -۱۹

والاس: «موضوع دوم، بیماری کووید -۱۹ است. که در آمریکا تاکنون ۷ میلیون نفر را مبتلا کرده و حدود ۲۰۰ هزار قربانی برجای گذاشته است. حتی پس از تولید یک واکسن مؤثر ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد که این بیماری تحت کنترل درآید و زندگی به حالت عادی برگردد. پرسش این است: شما با اتکاء به گفته‌ها و آنچه که انجام داده و یا انجام خواهید داد، چرا فکر می‌کنید که در زمینه مقابله با این بحران بهداشتی، مردم آمریکا باید به شما بیش از دیگری اعتماد کنند؟»

بایدن: «۲۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند و ۷ میلیون نفر مبتلا شده‌اند. ما ۴ درصد جمعیت جهان را داریم اما ۲۰ درصد مرگ و میر ناشی از این بیماری به ایالات متحده مربوط می‌شود. روزانه ۴۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا شده و ۷۵۰ تا یکهزار نفر جان خود را از دست می‌دهند. ایشان [ترامپ] وقتی آمار را ارائه می‌کرد، گفت همینی که هست.. [خطاب به ترامپ] همینی که هست بخاطر اینکه تو همونی هستی که هستی. رئیس جمهور هیچ برنامه‌ای برای مقابله با این بیماری ندارد. وی از ماه فوریه در مورد جدی بودن این بیماری و شدت مرگبار بودن آن خبر داشت و حتی در یک نوار صوتی ضبط شده گفت که “بله من می‌دانستم”. اما او به مردم هشداری نداد تا به گفته خودش مردم دچار ترس و نگرانی نشوند…. ترامپ صبر کرد و صبر کرد و هیچ اقدامی نکرد. من هم در ماه مارس و هم در ماه ژوئیه گفتم که چکار می‌کنم. ما باید پول و تجهیزات محافظتی را به مردم بدهیم و همینطور پولی که مجلس نمایندگان آمریکا تصویب کرد را باید به مردم بدهیم تا کسب و کارهای خود را راه بیاندازند و مدارس را باز نگه دارند. اما تو [ترامپ] باید از زمین بازی گلف خودت بیرون بیایی تا اون پولی را که لازم است، تأمین کنی و به مردم بدهی».

ترامپ: «اگر به حرفهای شما گوش می‌دادیم و مرزهای کشور را باز نگه می‌داشتیم، بجای ۲۰۰ هزار نفر میلیونها نفر جان خود را از دست می‌داند. این [بیماری] تقصیر چین بود. و وقتی در مورد آمار و ارقام حرف می زنید، نمی‌دانید در روسیه و چین و هند چند نفر مُرده اند، چون آنها آمار دقیق نمی‌دهند. اما من مرزها بستم و علیه من می‌گویند که او یک کار تبعیض نژادی انجام داده است. شما [بایدن] محال بود مرزها را ببندید. دکتر فائوچی گفت که آقای ترامپ هزاران نفر را نجات داده و اکثر طرفداران نیز گفته‌اند که آقای ترامپ کار فوق العاده ای کرده است. ما تمام ماسکهای حفاظتی و دستگاه‌های کمک تنفسی را فراهم کردیم و تا چند هفته دیگر واکسن را می‌سازیم و بنابراین افراد کمتری قربانی خواهند شد… اما رسانه‌های جعلی تنها از اقدامات بایدن پوشش خبری مثبت می‌دهند و از کارهای من پوشش خبری منفی. البته برای من مهم نیست چون به آن عادت کرده‌ام. [خطاب به بایدن] شما محال بود بتوانید کاری که من انجام دادم را انجام دهید، چون وجود این کار را ندارید».

بایدن: «من می دانم که چه کاری باید بکنم».

ترامپ: «کاری که شما در مقابله با آنفولانزای مرغی انجام دادید، افتضاح بود».

بایدن: «در آن زمان ۱۴ هزار نفر جان خود را از دست دادند، نه ۲۰۰ هزار نفر. ما اقتصاد را تعطیل نکردیم. اما ترامپ اقتصاد را تعطیل کرد. [خطاب به تماشاگران] چند نفر از شما عزیزان خود را در اثر این بیماری از دست دادید. حتی رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) در آمریکا گفت که امکان دارد ۲۰۰ هزار نفر دیگر هم بر اثر این بیماری بمیرند. اگر ماسک می‌زدید، نصف این آدم‌ها کشته نمی‌شدند. من با ساخت واکسن موافقم اما به این آقا اعتماد ندارم».

والاس: «بهتر است تمرکز ما روی آینده باشد. آقای رئیس جمهور، شما به کرات با خیلی از متخصصان و دانشمندان بخش دولتی تضاد عقیده داشتید. رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا گفت که تا تابستان آینده واکسن این بیماری بطور کامل در دسترس عموم قرار نخواهد گرفت. اما شما گفتید که او گم و گیج شده و اشتباه می‌کند. این دقیقاً کلماتی است که شما بکار بردید. رئیس کمپین شما هم دقیقاً همین را گفت. آیا هر دوی آنها اشتباه می‌کنند؟»

ترامپ: من با دو شرکت در این باره [ساخت واکسن] صحبت کرده‌ام اما افرادی مانند او [بایدن] می‌خواهند موضوع را سیاسی کنند، بجای آنکه جان افراد را نجات دهند. شرکتها می‌توانند برای ساخت این واکسن سریع‌تر کار کنند…. رئیس کمپین من این را نگفته است … و ارتش آمریکا آماده است که روزانه ۲۰۰ هزار واکسن توزیع کند».

بایدن: «او همان کسی است که گفته بود تا عید پاک این بیماری از بین می‌رود، با گرم شدن هوا از بین می‌رود، او گفته بود که مردم به خود وایتکس تزریق کنند [ترامپ: من مزاح کردم!] همه شرکتهای فعال در این زمینه می‌گفتند که تا اوایل سال ممکن است یک واکسن تولید شود اما توزیع آن تا پایان سال طول خواهد کشید.. حال با توجه به تمام دروغ‌هایی که ترامپ در مورد کووید -۱۹ به شما گفته است، آیا به او اعتماد می‌کنید. او خودش اذعان کرده که در ماه فوریه از خطرناک بودن این بیماری خبر داشته اما چیزی به شما نگفت؛ شاید به خاطر اینکه خودش دچار ترس و نگرانی شده و یا به بازار سهام نگاه کرده و نتیجه آن شد مرگ ۲۰۰ هزار نفر و همچنین مرگ تعداد بیشتری در روزهای آینده».

والاس: «در مورد مقابله با ویروس، هر کدام از شما دیدگاهی متفاوت داشتید که بسته به پیروزی هر کدام از شما در انتخابات، این موضوع بر مدیریت این بیماری اثر خواهد گذاشت. آقای بایدن، شما به هیچ‌وجه به بازگشایی اقتصاد، کسب و کارها و مدارس راغب نبودید».

بایدن: «آقای ترامپ برنامه‌ای ندارد. اما من برنامه دارم و برای همین در انتخابات شرکت می‌کنم. باید به کسب و کارها پول و وسایل حفاظتی بدهیم. نانسی پلوسی و چاک شومر طرح دارند اما حتی با ترامپ دیدار نمی‌کنند. او فقط در زمین گلف بازی می‌کند».

ترامپ: «او [بایدن] می‌خواهد اقتصاد را تعطیل کند. من می‌خواهم کشور را باز کنم. ایالت‌هایی که اقتصادشان تعطیل شد، نتوانستند کار خود را به خوبی پیش ببرند.. من ماسک دارم و هروقت لازم باشد آن را می زنم».

بایدن: «ماسک تفاوت بسیار بزرگی ایجاد می کند».

والاس: «برداشتهای متفاوت شما حتی در گردهمایی‌های انتخاباتی شما هم اثرگذار بوده. در گردهمایی ترامپ جمعیت بیشتری شرکت کردند و در گردهمایی بایدن جمعیت کمتر. دلیل آن چیست؟»

ترامپ: «چون افراد زیادی می‌خواهند بدانند که برنامه من چیست».

بایدن: «او [ترامپ] در مورد ماسک زدن و حفظ فاصله اجتماعی بسیار غیرمسئولانه عمل کرده است».

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا