بورس

تحلیل هفتگی بورس / داستان تکراری خروج پول حقیقی

شاخص کل بورس در چهارمین هفته بهمن‌ماه روند نزولی به خود گرفت؛ با وجود این روند نقدینگی از بازار خارج شد؟

به گزارش روند بازار به نقل از تجارت‌نیوز، شاخص کل بورس برخلاف هفته اخیر روند نزولی تجربه کرد. شاخص کل بورس تهران هفته اخیر روی عدد یک میلیون و ۵۵۸ هزار واحدی بود و این هفته به یک میلیون و ۵۲۴ هزار واحدی رسید و افت ۲.۲ درصدی را در کارنامه خود ثبت کرد.

در سوی دیگر بازار نیز شاخص هم‌وزن همسو با شاخص کل بورس حرکت و افت ۲.۲ درصدی داشت. همچنین شاخص فرابورس به رسیدن به ارتفاع ۱۹ هزار و ۹۱۳ واحدی کاهش ۱.۸ درصدی را ثبت کرد.

ارزش معاملات بورس چقدر شد؟

این هفته همانند هفته اخیر تنها چها روز کاری را تجربه کرد اما به واسطه اخبار منفی با کاهش میانگین ارزش معاملات هفتگی روبه‎رو شد. بر اساس آمار ارزش معاملات در روز یکشنبه ۳ هزار و ۳۸۲ میلیارد تومان، روز دوشنبه ۳ هزار و ۳۵۱ میلیارد تومان، روز سه‌شنبه ۳ هزار و ۲۸۱ میلیارد تومان و روز چهارشنبه ۲ هزار و ۹۹۷ میلیارد تومان بود که مجموع ارزش معاملات به ۱۳ هزار و ۱۱ میلیارد تومان رسید.

این هفته نیز همانند هفته اخیر شاهد خروج نقدینگی در چهار روز کاری بودیم و طبق این موضوع روز یکشنبه ۳۶۱ میلیارد تومان، روز دوشنبه ۱۷۴ میلیارد تومان، روز سه‌شنبه ۵۰۴ میلیارد تومان و روز چهارشنبه ۳۵۸ میلیارد تومان پول از بازار خارج شد. در نهایت این هفته هزار و ۳۹۷ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از بازار سرمایه ثبت شد.

در این هفته شاهد افزایش قیمت دلار در بازار آزاد بودیم که این موضوع نتوانست حتی به صورت هیجانی روی بازار سهام تاثیر بگذارد؛ چرا که بازار درگیر ابهامات عرضه خودرو در بورس کالا است و تا زمانی که وضعیت این عرضه مشخص نشود وضعیت معاملات این چنین باقی می‌ماند.

کاهش تولید در صنایع بورس

شاخص‌های تولید و فروش شرکت های صنعتی بورسی تحت تأثیر قطعی گاز صنایع و جهش نرخ ارز، در در دی ماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه قبل به ترتیب ۸/۶ و ۷/۶ درصد کاهش یافته است؛ اما این شاخص‌ها نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب با افزایش ۷/۲ و ۱۳/۵ درصدی مواجه شده است.

طی دی ماه امسال، شاخص تولید شرکت­‌های صنعتی بورسی نسبت به ماه قبل با کاهش ۶/۸ درصدی مواجه شده است. طی این دوره، تنها رشته فعالیت کک و پالایش افزایش در شاخص تولید داشته است و سایر رشته فعالیت‌ها کاهش در شاخص تولید را ثبت کرده‌اند که بیشترین کاهش متعلق به رشته فعالیت‌های کاشی و سرامیک، سیمان و چوب و کاغذ است. همچنین در این دوره، تنها رشته فعالیت کک و پالایش در افزایش شاخص تولید سهم داشته است و رشته فعالیت‌های تجهیزات برقی، کاشی و سرامیک و خودرو و قطعات بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشته‌اند.

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا