اقتصادی

چرا افزایش نرخ اجاربها به نیمه دوم سال سرایت کرد؟/ جدول قیمت‌ها

عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران‌ املاک گفت: در این فصل از سال با کمبود عرضه مواجه هستیم و نه تنها در این مدت ساخت و ساز افزایش پیدا نکرده بلکه خبری از وعده‌های دولت درباره نهضت ملی مسکن هم نیست و از آنجایی که در کنار انتظارات تورمی، عرضه به حداقل رسیده شاهد ادامه روند افزایش اجاره بها در نیمه دوم سال هستیم .

به گزارش روند بازار به نقل از خبرنگار اقتصادی ایلنا، بازار مسکن و اجاره‌بها سال ۱۴۰۱ را با تلاطم قیمتی شروع کرد و این افزایش قیمت‌ها در تابستان و در فصل جابه جایی مستاجران به اوج خود رسید. اما نکته حائز اهمیت این است که این افزایش قیمت‌ها به ویژه در بخش اجاره معمولا محدود به یک بازه زمانی مشخص یعنی اواخر بهار تا اواسط شهریورماه می‌شد و به نیمه دوم سال سرایت پیدا نمی‌کرد.

برخلاف روال معمول سال‌های گذشته افزایش نرخ اجاره در دو ماه نیمه دوم سال هم ادامه‌دار بود و مستاجران را غافلگیر کرد. بطوریکه گزارش‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد، رشد ماهیانه اجاره بها در اردیبهشت ۱.۹ درصد، خرداد ۲.۷ درصد، تیر ۴.۵ درصد، مرداد ۴.۶ درصد، شهریور ۴.۶ درصد و مهر ۷ درصد بوده است.

عبدالله اوتادی،‌ عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران‌ املاک در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با اشاره به ادامه روند افزایش نرخ اجاره اظهار داشت: معمولا در نیمه دوم سال که حجم معاملات و قراردادهای اجاره کاهش پیدا می‌کند، قراردادها با همان قیمت‌های تابستان که پیک نقل و انتقالات مسکن است، منعقد می‌شود اما امسال شروع نیمه دوم سال همراه بود با افزایش نرخ ارز و همین باعث افزایش نرخ اجاره شد.

وی ادامه داد:‌ یکی از عوامل موثر در تعیین نرخ اجاره، نرخ ارز است و نرخ اجاره همسو با نوسانات بازار ارز حرکت می‌کند و همین افزایش نرخ دلار باعث افزایش انتظارات تورمی می‌شود که به افزایش نرخ اجاره هم دامن می‌زند.

‌عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران‌ املاک گفت: در کنار این عوامل اثرگذار در تعیین نرخ اجاره، در این فصل از سال با کمبود عرضه مواجه هستیم و نه تنها در این مدت ساخت و ساز افزایش پیدا نکرده بلکه خبری از وعده‌های دولت درباره نهضت ملی مسکن هم نیست و از آنجایی که در کنار انتظارات تورمی، عرضه به حداقل رسیده شاهد ادامه روند افزایش اجاره بها در نیمه دوم سال هستیم .

اوتادی گفت: امسال هم بازار خرید و فروش مسکن و هم بازار اجاره، نیمه دوم سال را با افزایش قیمت البته شیب ملایم صعودی آغاز کردند و این از اقدامات دولت سیزدهم است که قیمت‌ها در بازار مسکن ماهانه افزایش پیدا می‌کنند.

در جدول زیر قیمت‌های اجاره واحدهای کمتر از ۱۰۰ متر در تهران آمده‌است:

متراژمحدودهقیمت (تومان)
۹۰ متر،نوساز، دارای انبار،پارکینگ و آسانسورستارخان۷۰۰ میلیون رهن + ۹ میلیون اجاره
۳۵متر،۱۰ ساله، دارای انباراسکندری۱۲۰ میلیون رهن+ ۳.۵ میلیون اجاره
۹۵ متر،نوساز،دارای انبار،پارکینگ و آسانسوردریاچه‌ چیتگر۳۰۰ میلیون اجاره+۳ میلیون اجاره
۵۶متر،۱۵ ساله،آسانسور نداردهفت حوض۱۵۰ میلیون رهن +۷ میلیون اجاره
۸۰متر،۹ ساله،دارای انبار،پارکینگ و آسانسورامیرآباد۶۰۰ میلیون رهن +۶ میلیون اجاره
۵۲ متر،۱۲ ساله، بدون آسانسورنازی‌آباد۳۵۰ میلیون رهن
۸۰متر،۱۵ساله،پارکینگ نداردالهیه  ۳۰۰ میلیون رهن+۲۶میلیون اجاره

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا