اقتصادی

عامل اصلی ناامنی شغلی کارگران

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با تأکید بر ضرورت حمایت مجلس شورای اسلامی از لایحه امنیت شغلی کارگران گفت: مهم‌ترین دلیل ایجاد ناامنی شغلی برای کارگرانی که طبق قانون باید با قرارداد دائم مشغول به کار باشند، ضعف نظارت‌ها بر اجرای قانون کار است.

به گزارش روند بازار، فتح‌الله بیات، رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، با ابراز تسلیت حادثه پیش‌آمده برای بالگرد رئیس جمهور شهید کشورمان گفت: در ایام هفته کارگر, کارگران از رئیس جمهور خواستار امنیت شغلی و تقویت قدرت خرید شدند، چرا که در زمان حاضر یکی از مشکلات اساسی کارگران نبود امنیت شغلی است، تقریباً‌ تمام کارگران قرارداد موقت دارند.

 وی با بیان اینکه “کارگران الآن با داشتن سابقه کار ۲۴ سال ولی قرارداد دائمی ندارند.” افزود: این موضوع برای کارگر نگران‌کننده است و نمی‌تواند با آرامش به کار خود برسد، استرس ناشی از پایان کار همواره برای کارگران وجود دارد.

وی با اشاره به دیدار کارگران با مقام معظم رهبری درخصوص تأکید معظم‌له درباره تأمین امنیت شغلی کارگران گفت: امسال با جمعیت بیش از ۲۰۰۰نفری خدمت حضرت آقا رسیدیم. مطالبی که ایشان عنوان فرمودند حرف دل همه کارگران بود. در تمام مصاحبه‌ها و سخنرانی‌ها، مهم‌ترین بحثی که بر آن تأکید می‌شود، امنیت شغلی نیروی کار است و کارگران با بحث امنیت شغلی دست و پنجه نرم می‌کنند.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی اضافه کرد: مقام معظم رهبری مشکلات و مسائل جامعه کارگری را به‌دقت رصد کردند و جامعه ۴۰میلیون‌نفری کارگران و خانواده‌هایشان را مورد اشاره قرار داده گفتند؛ “اگر حال کارگران در کشور خوب باشد یعنی حال نصف جامعه خوب است”.

بیات با تصریح به اینکه باید فرمایشات سکاندار نظام جمهوری اسلامی و کسی که در  رأس امور است، به منصه ظهور برسد تا جامعه کارگری بعینه دستاورد اقدامات صورت‌گرفته را ببیند.”، ابراز کرد: ما همه‌ساله خدمت مقام معظم رهبری می‌رویم و ایشان نکات مهمی را گوشزد می‌کنند و کمترین انتظار این است که تا سال آینده و دیدار دیگر بسیاری از فرامین ایشان جنبه عملیاتی پیدا کند و به آن توجه ویژه شود.

وی افزود: بیش از ۳۰ سال از تصویب قانون کار و دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت می‌گذرد ولی می‌بینیم که کارگران قرارداد دائم ندارند و در کارهای با ماهیت مستمر قرارداد موقت بسته می‌شود.

بیات خاطرنشان کرد: ناامنی شغلی همواره باعث می‌شود کارگرانی که از شرایط شغلی خود ناراضی هستند سکوت کنند، چرا که می‌دانند اعتراض برابر با بیکاری است؛ کارگران معترض از ترس بیکاری چاره‌ای جز سکوت ندارند. دیده شده است که تعداد زیادی از کارفرمایان حقوق و مزایای کامل را پرداخت می‌کنند اما مزایای شغلی را حذف می‌کنند. در جامعه کارگری، هم کارفرمای خوب داریم و هم کارفرمای بد و هم پیمانکار خوب داریم و هم پیمانکار بد. آنچه به ما گزارش می‌شود، نارضایتی‌ها و شکایت‌ها و اعتراض‌ها از کارفرما و پیمانکار بد است، اما حتماً کارگاه‌ها و بنگاه‌هایی در این کشور هستند که کارفرما یا پیمانکار، حق کارگر را به‌طور کامل رعایت می‌کند.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی اظهار داشت: کارگران صدقه نمی‌خواهند و دنبال رفاهیات نیستند بلکه نگران هزینه‌های درمان، مسکن، اجاره‌بها و مواد خوراکی هستند که به سبد معیشت آنها افزوده می‌شود.

وی با تأکید به اینکه لایحه امنیت شغلی باید اجرایی شود گفت: مهم‌ترین دلیل ایجاد ناامنی شغلی برای کارگرانی که طبق قانون، باید با قرارداد دائم مشغول به کار باشند، اما هنوز ناچارند قراردادهای غیرقانونی یک‌ماهه و ۳ماهه و ۶‌ماهه امضا کنند، ضعف نظارت‌ها بر اجرای قانون کار و غلبه نگاه کارفرمایی و سرمایه‌داری بر تصمیمات دولت و مجلس است.

منبع
خبرگزاری تسنیم

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا