اقتصادی

ثبت‌نام ۶ میلیون نفر برای خرید خودرو!/ بازار تاثیر می‌پذیرد؟

دومین دوره قرعه‌کشی در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو انجام شد. در این دوره، بیش از شش میلیون متقاضی موفق به ثبت‌نام شدند. برگزاری این دوره از قرعه‌کشی تاثیری در بازار دارد؟

به گزارش روند بازار به نقل از تجارت‌نیوز، دوره دوم قرعه‌کشی در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو برگزار شد. در این مرحله حدود ۷۶ هزار و ۷۰۰ خودرو توسط خودروسازان عرضه شد. با وجودی که برخی از خودروها از روند قرعه‌کشی شرکت‌های خودروسازی حذف شد و همچنین سامانه با اختلالاتی همراه شد، اما در این دوره بر اساس آمارهای رسمی شش میلیون متقاضی در سامانه ثبت‌نام کردند.

مرحله اول این قرعه‌کشی که در اردیبهشت ۱۴۰۱ نیز با چهار میلیون متقاضی به پایان رسید. آن مرحله نیز در شرایطی برگزار شد که متقاضیان در روند ثبت‌نام با مشکلاتی مواجه شدند. همچنین در اعلام نتایج نیز، اسامی برخی از برندگان به رزرو تغییر کرد. اما چندی بعد، به تمامی رزروها خودرو تخصیص داده شد.

صدرایی: سرمایه سرگردان زیاد است

آیا برگزاری این دوره از قرعه‌کشی سامانه تخصیص خودرو پیامی برای بازار داشت؟

بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: همانطور که برگزاری این قرعه‌کشی‌ها در سال‌های گذشته نتوانست بازار را کنترل و فاصله قیمتی بین بازار و کارخانه را کم کند، برگزاری شکل دیگر آن، یعنی عرضه خودرو در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو نیز تاثیری در بازار و قیمت‌ها ندارد.

او افزود: بیش از شش میلیون در این دوره ثبت‌نام کرده اند. این اقدامات نشان‌دهنده وجود سرمایه سرگردان و عدم اطمینان مردم به قرار دادن آن سرمایه در جای درست است. در حال حاضر، همه افرادی که سرمایه سرگردان دارند می‌خواهند آن را تبدیل به کالا کنند.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: حذف برخی از خودروها از فرایند قرعه‌کشی نیز تاثیری در بازار ندارد. با توجه به حجم بالای تقاضا و همچنین میزان عرضه خودرو توسط این سامانه و خودروسازان، مشکلی برطرف نمی‌شود و تنها به صورت مقطعی قیمت‌ها کنترل می‌شود.

مصطفوی: قرعه‌کشی مداخله دولت را بیشتر کرد

مرتضی مصطفوی، کارشناس صنعت خودرو نیز به تجارت‌نیوز گفت: قرعه‌کشی در سامانه تخصیص خودرو که وزارت صمت برگزار می‌کند، نه تنها حوزه مسئولیت دولت را کم نکرده، بلکه بیشتر کرده است. به عبارتی دیگر، وزارت صمت به مرکز لاتاری خودروی کشور تبدیل شده است.

او افرود: دولت و وزارت صمت ادعا کردند که قرعه‌کشی در سامانه یکپارچه باعث می‌شود خودروها به صورت عادلانه به دست مردم برسد. اما این ادعا در بازار وصنعت خودروی کشور منطقی نیست.

این کارشناس توضیح داد: بازار خودرو به علت حضور بیش از اندازه دلالان متلاطم است. این نوسان‌ها به دلیل میزان عرضه خودرو نیست. بلکه به دلیل نوسان نرخ دلار است و خریداران متاثر از نرخ دلار دست به خرید می‌زنند. ‎

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا