اقتصادی

نرخ دلار کف بازار گم شد

دلار در بازار تهران سرگردان بوده؛ نرخ‌ها پرت هستند و هر کسی برای خودش نرخ می‌دهد. اما علت چیست؟

به گزارش روند بازار، اختلاف نرخ دلار در مرز با پایتخت در روز شنبه بیشتر از روزهای گذشته شده بود. البته این فقط درمورد مرز شرقی یعنی بازار هرات صدق می‌کند چرا که ظاهرا بازار هرات از روند نرخ‌ها در بازار‌های دیگر جا مانده و از آن طرف نرخ تهران خودش را به سلیمانیه رسانده بود.

در حال حاضر معامله‌گران خیلی کمتر از گذشته در بازار حضور دارند، اما روند بازار مطلوب بازارساز نیست. نرخ منوچهری که به عنوان کف بازار شناخته می‌شد، بخاطر جو انتظامی به طور کلی از بین رفته است.

نرخ اصلی بازار از کف بازار کشف می شد، اما فعلا کف بازار تعطیل شده است. معامله‌گران معتقدند که این فضای غبارآلود در بالا رفتن نرخ هم بی‌تاثیر نبوده است. چرا که مرجع عرفی دلار از بین رفته و حالا هر کسی و هر کانالی می‌تواند نرخ روز را دچار تغییر کند.

خبرهای موثر در بازار
خبرهای تاثیرگذار در بازار شنبه، هم داخلی بودند، هم خارجی. خبرهای خارجی معطوف به واکنش‌ها به تحولات شورای حکام بود. در داخل نیز برخی همچنان معتقدند که ایران باید واکنش تندتری به قطعنامه اخیر شورای حکام نشان بدهد. سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی مجلس، خواستار این شده که مجلس فورا تعلیق عضویت ایران در ان‌پی‌تی را بررسی کند. این به مذاق افزایشی‌های بازار خیلی خوش آمد.

به طور مشخص دو گروه در بازار مشاهده می شود:

دسته اول توصیه می‌کنند که خریداران مارکت داخلی احتیاط کنند، از نظر آن‌ها ریسک خرید در این نواحی بسیار بالاست و در این سطوح خرید پیشنهاد نمی‌شود. این دسته معتقدند که دلار بدون اصلاح آمده و نیاز به اصطلاح شارژی دارد. اما در مقابل گروهی هم هستند که معتقدند که دلار برای کاهش و اصلاح نیاز به خبر خوب دارد، خبرهایی هم برای بازار ارز خوب محسوب می‌شوند که قبلا به آن‌ها واکنش نشان داده باشد.

در داخل بازار شنبه خبرهای جالب توجهی هم وجود داشت که بد نیست باهم مرور کنیم.

اول اینکه اطلاعیه‌ای را برخی اتاق‌های دلاری منتشر کردند که نشان می‌داد آن‌ها به دلیل تغییرات لحظه‌ای و خبری بودن مارکت فعلا فعالیتشان را متوقف کردند.

دوم اعلام نرخ کوتاژی در برخی کانال‌های درهم بود. این نرخی که مخصوص صادرکننده و واردکننده بدون دخالت شرکت تضامنی است. این نرخ در معاملات شنبه هشت هزار و ۴۰۰ تومان به ازای هر درهم بود که از نرخ آزاد در حدود ۵۰۰ تومان ارزانتر بود. این نرخ به این دلیل اعلام می‌شود که بسیاری از فعالان بازار می‌خواهند رفتار معامله‌گران بزرگ را رصد کنند.

نکته سوم اینکه یورو همچنان نایاب و نرخ های یورو نیز خیلی متفاوت بود. این اختلاف بین صرافی‌ها به هزار و دویست تومان به ازای هر یورو می‌رسد.

و عجیب‌ترین خبر یا شایعه اینکه دیروزبرخی می گفتند هیچکدام از شعب ارزی بانک‌ها، قادر به ارائه حواله ۵۰۰ دلاری مسافرتی بعد از گیت فرودگاه نبودند و دلاری ارائه نشد.(اقتصادنیوز)

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا