اقتصادی

تداوم کاهش قیمت طلا / قیمت دلار و یورو امروز ۱۴۰۰/۱۲/۱۵

با توجه به اخبار مذاکرات وین و انتظار معامله‌گران از حصول توافق قیمت طلا و سکه امروز نیز به روند کاهشی خود ادامه داد و هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۱۹۵ هزار ۱۱۰ تومان رسید.

به گزارش روند بازار به نقل از تجارت‌نیوز، نیروی صعودی پرقدرتی در فضای طلا وجود دارد و سرمایه گذاران همچنان به وضعیت ژئوپلیتیکی در اروپای شرقی چشم دوخته اند.

بر اساس گزارش ایسنا، قیمت اونس طلا روز جمعه که نیروهای روسیه کنترل بزرگترین نیروگاه هسته ای اروپا در اوکراین را به دست گرفتند، بیش از ۳۵ دلار افزایش یافت.

ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA در این باره به کیتکونیوز گفت: متاسفانه هیچ نشانه ای از کاهش شدت جنگ در اوکراین به این زودی دیده نمی شود. همچنان که به تاثیر جنگ روی اقتصاد جهانی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم نگرانیهای رشد اقتصاد جهانی و فشارهای تورمی به مسائل اصلی تبدیل شده اند. این وضعیت باعث می‌شود طلا درخشش بیشتری پیدا کند.

تصویر کلان برای صعود طلا به ۲۰۰۰ دلار در هر اونس و افزایش قیمت کالاهای دیگر شامل نفت خام، پالادیم، نیمل، گندم و ذرت شکل گرفته است.

به گفته مویا، اگر افزایش قیمت کالاها تاثیر ماندگاری روی تورم داشته باشد، بانکهای مرکزی ناچار خواهند بود نرخهای بهره را سریعتر افزایش دهند اما این اقدام برای طلا منفی نخواهد بود. اگرچه بانک مرکزی آمریکا برای افزایش سریعتر نرخهای بهره مقاومت نشان داده است اما احتمال افزایش ۵۰ واحدی نرخهای بهره در اواخر سال میلادی جاری منتفی نیست و همچنان افزایش چهار تا پنج دور نرخ بهره در سال میلادی جاری پیش بینی می‌شود. ممکن است شاهد اقدام جدی تر بانک مرکزی آمریکا در مقابله با تورم در تابستان امسال باشیم. ابهامات و بحث مذکور به نفع طلا خواهد بود و کمک می‌کند این فلز ارزشمند تا مرز ۲۰۰۰ دلار صعود کند.

یکی از آمارهایی که هفته جاری باید زیر نظر داشت، جدیدترین شاخص قیمت مصرف کننده آمریکاست که قرار است روز پنج شنبه منتشر شود.

کوین گریدی، رئیس شرکت فونیکس به کیتکونیوز گفت: ممکن است به زودی نفت ۱۵۰ دلاری را مشاهده کنیم. تورم به دلیل هزینه‌های انرژی، بسیار بالاتر خواهد بود. باید تا زمان انتشار شاخص قیمت مصرف کننده صبر کنیم. این شاخص بالای هشت درصد خواهد بود و اگر بانک مرکزی آمریکا از معیارهای قدیمی استفاده کند، تورم سالانه بین ۱۲ تا ۱۵ درصد است. وی ادامه داد: سطوح قیمتی که باید زیر نظر داشت مقاومت در سطح ۱۹۸۰ دلار و حمایت در سطح ۱۸۸۲ دلار است.

اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا روز جمعه با ۳۰ دلار و ۷۰ سنت معادل ۱.۶ درصد افزایش، در ۱۹۶۶ دلار و ۶۰ سنت بسته شد و این فلز ارزشمند بیش از چهار درصد رشد هفتگی به ثبت رساند که بزرگترین رشد هفتگی از ژوییه سال ۲۰۲۰ بود.

ادوارد مویا خاطرنشان کرد ۱۹۸۰ دلار به سطح مقاومتی در کوتاه مدت تبدیل شده است و طلا می‌تواند به راحتی در جهت صعودی یا نزولی تا ۵۰ دلار نوسان داشته باشد اما بمحض این که طلا به سطح ۱۹۸۰ دلار برسد، روی قیمت ۲۰۰۰ دلار زوم خواهد کرد.

بر اساس گزارش کیتکونیوز، شاخص قیمت مصرف کننده در فوریه و متقاضیان بیمه بیکاری آمریکا از جمله آمار اقتصادی مهمی هستند که هفته جاری منتشر می‌شود. نشست سیاست پولی بانک مرکزی اروپا هم روز پنج شنبه برگزار می‌شود.

قیمت دلار در بازار امروز

قیمت دلار در بازار آزاد امروز ۱۵ اسفند تا ساعت ۱۹، به رقم ۲۵ هزار و ۳۹۴ تومان‌ رسید.

همچنین، بانک مرکزی قیمت دلار رسمی را کماکان ۴،۲۰۰ تومان اعلام کرد.

صرافی‌‌‌ها بانک‌ها امروز قیمت دلار را برای فروش ۲۴ هزار و ۳۲۱ تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت ۲۴ هزار و ۷۹ تومان خریداری می‌کنند.

قیمت یورو در بازار امروز

قیمت یورو در بانک مرکزی نیز ۴۵۹۱ تومان اعلام شد. امروز قیمت فروش یورو در صرافی‌‌‌ها بانک‌ها، ۲۷ هزار و ۳۰۵ تومان اعلام شد. قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها ۲۷ هزار و ۳۴ تومان است.

قیمت طلا و سکه در بازار امروز

طبق نرخ‌‌‌ها اعلامی اتحادیه طلا و سکه تا ساعت ۱۹، قیمت سکه تمام طرح جدید ۱۱ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان و قیمت سکه تمام طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان است.

در بازار امروز قیمت طلا برای هر گرم طلا ۱۸ عیار، یک میلیون و ۱۹۵ هزار ۱۱۰ تومان اعلام شد.

نیم‌سکه، شش میلیون و ۷۵۰ هزار تومان در بازار معامله می‌شود. قیمت ربع‌ سکه و قیمت سکه یک گرمی نیز به ترتیب سه میلیون و ۸۲۰ هزار تومان و دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا