اقتصادی

قیمت مرغ به کمتر از نرخ مصوب می رسد

علیرضا پیمان پاک گفت: با توجه به افزایش تولید و عرضه، قیمت این کالا در یک یا دو هفته آینده به کمتر از نرخ مصوب می‌رسد.

به گزارش روند بازار به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در میز اقتصاد امروز موضوع تنظیم بازار گوشت قرمز و مرغ گرم مورد بررسی قرار گرفت و آقای پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و علی ابراهیمی سرپرست اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی به سوالاتی پاسخ دادند.

سوال: در استان‌های مختلف نوسانات قیمتی داریم؟

پیمان پاک: با توجه به مشکلاتی که سال گذشته پیش روی زنجیره دام و طیور بود، این زنجیره مقداری آسیب دید. از ابتدای سال برنامه ریزی گسترده‌ای در دو بعد دنبال شد. بخشی در خصوص ترمیم زنجیره‌های تولید و جبران عرضه نهاده‌ها بود که به نتیجه رسید و در بخش دیگری هم واردات مرغ منجمد و گرم دنبال شد. مجموع این عوامل باعث شد کاهش قابل توجهی در قیمت مرغ داشته باشیم. با استمرار عرضه و افزایشی که طی هفته‌های آتی خواهیم داشت در استان‌هایی که قیمت بالاتر از ۸۰ هزار تومان است نیز کاهش قیمت خواهد یافت. حتی پیش بینی می‌شود که مازاد عرضه داشته باشیم که در حال بررسی برای استفاده از این مازاد برای تکمیل ذخایر استراتژیک کشور هستیم.

سوال: جوجه ریزی به چه سطحی رسیده است؟

پیمان پاک: اعدادی بالای ۱۳۰ میلیون جوجه ریزی داشتیم و این فرآیند دنبال می‌شود. برنامه ریزی برای بیش از ۱۴۰ میلیون است که نسبت به ماه‌های قبل رشد داشته و نسبت به سال گذشته هم ۳۰ درصد افزایش داشته است. این تولید نیاز داخل را قطعا تامین می‌کند.

سوال: قیمت مصوب مرغ چقدر است؟

پیمان پاک: قیمت مصوب ۷۳ هزار تومان با یک نوسان ۷ درصدی تعریف شد، زیرا قیمت نهاده‌ها نوسان دارد. این نوسان را باید در نظر گرفت. قیمت ۷۸ تومان قطعی است، اما با توجه به افزایش عرضه، این قیمت کاهش پیدا خواهد کرد. تلاش می‌کنیم نهاده ها را به موقع و با قیمت مصوب تامین کنیم و فضا را به سمتی می بریم که هزینه تولید کاهش پیدا کند و قیمت مرغ حتی زیر قیمت مصوب هم بی آید. قطعا طی یکی دو هفته آینده این اتفاق خواهد افتاد.

سوال: شرایط تولید چگونه است؟

ابراهیمی: روند افزایش تولید از خرداد ماه آغاز شد و در تیر ماه بیش از ۱۳۲ میلیون جوجه ریزی انجام شد و پیش بینی می‌شود در مرداد ماه جوجه ریزی بیشتری صورت بگیرد. این موضوع نشان دهنده این است که شاهد تعادل عرضه و تقاضا در شهریور و مهر خواهیم بود. تقریبا با این مقدار جوجه ریزی اگر نهاده‌ها به موقع برسد، در هر ماه بیش از ۲۵۰ هزار تن تولید خواهیم داشت.

سوال: مصرف رسمی کشور چقدر است؟

ابراهیمی: به طور حدودی در نزدیکی ۲۰۰ هزار تن مصرف ماهانه است و فراتر از نیاز بازار تولید می‌کنیم. چنانچه افزایش تولید به این روند ادامه دار باشد و قیمت تمام شده از قیمت بازار پایین بیاید تولید کننده دچار ضرر و زیاد خواهد شد. برنامه ریزی این است که مرغ مازاد جمع آوری شود و تولیدکننده بتواند به کار خود ادامه دهد.

سوال: قیمت روز مرغ زنده چقدر است؟

ابراهیمی: در استان‌های مختلف متفاوت است و از ۵۲ هزار تومان تا ۵۸ هزار تومان گزارش داشته ایم.

سوال: این قیمت منطقی است؟

پیمان پاک: بله، اگر قیمت مزغ زنده به زیر ۵۲ هزار تومان برسد، قیمت مرغ گرم به همان قیمت مصوب ۷۳ هزار تومان خواهد رسید. روزانه سه کشتی دانه و کنجاله را تخلیه می‌کنیم تا تامین نهاده‌ها تسریع شود.

سوال: گوشت قرمز که مدتی است قیمت آن ثابت مانده چه وضعیتی دارد؟

پیمان پاک: آسیب حوزه گوشت قرمز بیشتر از گوشت مرغ بود. در حوزه دام زنده نیازمند اقدامات گسترده‌تر هستیم و مانند حوزه مرغ نیست.

سوال: جمعیت دامی چقدر کاهش پیدا کرده است؟

پیمان پاک: سالانه اگر یک میلیون تن گوشت مصرفی بوده و ۱۰۰ هزار تن وارد می‌کردیم، امسال رقم وارداتی حداقل ۲۵۰ هزار تن خواهد بود. در واقع ۱۵۰ هزارتن خلا داریم. برنامه داریم تا اردیبهشت سال آینده این واردات را ادامه دهیم.

سوال: قیمت چه زمانی به ثابت می‌رسد؟

پیمان پاک: در حال حاضر قیمت گوشت قرمز گرم ثابت شده و طی یک ماه آینده با کاهش خوبی روبرو خواهیم بود. امیدواریم در زمستان افزایش قیمت نداشته باشیم و گوشت قرمز را به قیمت سال گذشته برسانیم.

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا