اقتصادی

قیمت گوشت در ۱۹ مهر ۱۴۰۰

قیمت انواع گوشت قرمز امروز نسبت به روز گذشته، اندکی کاهش یافت. در این میان، رئیس شورای تامین دام کشور، با بیان اینکه اکنون با مازاد بیش از ۷.۲ میلیون راسی دام سبک روبه‌رو هستیم، گفت: آزادسازی صادرات دام زنده، فرصت تنفسی برای صنعت دام است.

به گزارش روند بازار به نقل از تجارت‌نیوز، قیمت انواع گوشت قرمز در نوزدهم مهر ۱۴۰۰ به شرح زیر است.

قیمت‌ها به تومان است (بازار):

راسته با استخوان گوسفندی

۱۴۴,۰۰۰
ران کامل ممتاز گوسفندی

۱۶۹,۰۰۰
کف دست گوسفندی با ماهیچه

۱۵۶,۰۰۰
ران پاک کرده گوساله

۱۶۶,۰۰۰
سر دست پاک کرده گوساله

۱۶۵,۰۰۰
گردن گوسفندی

۱۳۳,۰۰۰
قلوگاه گوساله

۱۴۶,۰۰۰
گردن گوساله

۱۲۶,۰۰۰
قلم گوساله

۱۵,۰۰۰
سردست گوسفندی

۱۲۵,۰۰۰
ماهیچه گوساله

۱۶۳.۰۰۰

دمبالیچه گوسفندی

۸۲,۰۰۰
نیم شقه سردست گوسفند

۱۲۴.۰۰۰

شقه لاشه گوسفندی

۱۲۲,۰۰۰
نیم شقه ران گوسفندی

۱۲۹,۰۰۰

وجود بیش از ۷ میلیون راس دام سبک مازاد

در این میان، رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه اکنون با مازاد بیش از ۷.۲ میلیون راسی دام سبک روبرو هستیم، گفت: آزادسازی صادرات دام زنده، فرصت تنفسی برای صنعت دام کشور جهت ادامه تولید مجدد است.

منصور پوریان درباره آزادسازی صادرات دام زنده، افزود: طبق آمارها در بخش روستایی و عشایری و صنعتی با حجم بالای تولید دام زنده از فصل های گذشته روبرو هستیم.

بخشی از دام‌ها در ایران خریدار ندارد

رئیس شورای تامین دام کشور تصریح کرد: جمعیت مازاد دام زنده در بخش دام سبک ۷ میلیون راس و در بخش دام سنگین ۲۰۰ هزار راس است که صادرات می تواند به خروج بخشی از این دام های حجیم و سنگین وزن از دامداری ها کمک کند، زیرا این دام ها در داخل کشور خریدار ندارند.

به گفته وی، جمعیت دام سبک کشور بیش از ۷۰ میلیون راس است که ۱۷ میلیون راس پرواری بوده و دام سنگین نیز ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار راس که یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس از آنها دام پرواری است.

پوریان کاهش تقاضای گوشت قرمز را ناشی از بروز بیماری کرونا، افزایش قیمت ها و تعطیلی واحدهای پرمصرف دانست و ادامه داد: بنابراین امسال نزدیک ۷۲۰ هزارتن تولید گوشت خواهیم داشت که بخشی از این دام قرار است توسط شرکت پشتیبانی امور دام خریداری و ذخیره‌سازی شود.

کدام دام‌ها صادر می‌شوند؟

به گفته رئیس شورای تامین دام کشور، طبق این ابلاغیه دام‌های سبک بالای ۵۵ کیلوگرم و گوساله با اوزان ۷۵۰ کیلوگرم به بالا صادر می‌شود.

وی درباره آزادسازی صادرات و تاثیر آن بر بازار داخلی گفت: با توجه به حجم بالای جمعیت دامی کشور و مازاد دام به نظر می رسد آزادسازی صادرات تاثیر چندانی بر بازار مصرف داخلی نداشته و مشکلی ایجاد نکند.

مجوز صادرات ۵۵۰ هزار راس دام زنده

رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه بازار دام زنده و گوشت قرمز با رکود همراه است، افزود: با این مصوبه، دام های سبک و سنگین با اوزان بالا که روی دست تولیدکنندگان باقی مانده از کشور خارج می شود و دامی که تازه تولید شده به مصرف بازار داخلی می رسد.

پوریان گفت: براساس این مصوبه در بخش دام سبک ۵۰۰ هزار راس به کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق و ۵۰ هزار راس دام سنگین گوساله به کشورهای هدف صادر می شود.

رئیس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه میزان صادرات حجم بالایی ندارد، افزود: با این وجود روند صادرات دام زنده علاوه بر کاهش قاچاق دام زنده می تواند موجب احیای تولید دام زنده در دامداری ها و دامپروری ها شود.

قیمت دام زنده

وی افزود: اکنون قیمت هر کیلوگرم دام زنده سبک ۵۳ هزارتومان و گوساله ۵۰ هزارتومان است.

رئیس شورای تامین دام کشور با توجه به ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر آزادسازی صادرات دام زنده، برای کمک به صنعت دامی کشور، خواستار آن شد که شرایط لازم برای صادرات فراهم شود تا تولیدکنندگان بیش از این دچار ضرر و زیان نشوند.

مصوبه صادرات دام زنده ۱۴ مهرماه امسال توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شد.

طبق آمارها نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز حدود یک میلیون تن است که نزدیک ۸۸۰ هزار تن آن در داخل کشور و حدود ۱۰ درصد آن از محل واردات تامین می‌شود.

با این وجود، قیمت گوشت قرمز در بازار ایران متغیر است به طوری که اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله و گوسفندی در بازار از ۱۵۰ هزار تا ۱۸۰ هزارتومان به فروش می‌رسد (ایرنا).

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا