سیاسی

هرکس شعار بدهد دولت هیچ کاره است، نشانه بی کفایتی اوست

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ما ۴ برنامه تحولی برای اداره کشور طراحی کرده ایم، گفت: هرکس شعار بدهد دولت هیچ کاره است، نشانه بی‌کفایتی اوست.

به گزارش روند بازار به نقل از مهر، علیرضا زاکانی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری صبح امروز (شنبه) برگزار شد، به واقعیت‌های تلخ موجود اشاره کرد و گفت: قبیله گرایی ها، فسادهای بزرگ اقتصادی، تبعیض‌ها و رانت‌ها، مسائلی است که در جامعه مشاهده می‌کنیم. مسائلی که هرکدام موجب رنج و درد تمام مردم است.

نیازمند یک تحول عظیم هستیم

وی، بیکاری، تورم و مشکلات جامعه را نتیجه مدیریت ناکارآمد دانست و تصریح کرد: این مشکلات درون جامعه عوارض قدرت طلبی است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: بعد از جنگ جهانی دوم تا امروز، جهان آماده نظم پذیری جدید نبوده است و نقش ملت متمدن ایران در این نظم پذیری، بسیار با اهمیت است. هیچ گاه از بعد از جنگ جهانی دوم تا امروز منطقه ما به این اندازه آماده تحقق اراده ملت ها نبوده و نقش اراده ملت رشید ایران در این بین بسیار تعیین کننده است و هیچ گاه ضرورت تغییر به اندازه امروز در داخل کشور مشاهده نمی شود.

زاکانی افزود: ما به نقطه ای رسیده ایم که در ابتدای گام دوم انقلاب اسلامی هستیم و باید شعارهای انقلاب را به عینیت برسانیم و ایرانی به عنوان الگو و سرآمد بسازیم. امروز شرایط و سختی ها و پلشتی هایی داریم که طاقت مردم را ربوده و آسیب های جدی از قبل آن به سرمایه های اجتماعی ما وارد شده است، لذا این شرایط دیگر قابل تحمل نیست.

وی گفت: ما نیازمند یک تحول بزرگ و همه جانبه و به معنی دیگر یک انقلاب بزرگ و متحول کننده هستیم. این انقلاب در جهت سازندگی برای تحقق شعارهای انقلاب اسلامی است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ما به شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پایبند هستیم، تصریح کرد: جمهوری اسلامی باید از آزادی ها صیانت کند و آن را توسعه دهد و بتواند استقلال برای ما به ارمغان بیاورد و عدالت معنویت را در جامعه ما گسترش دهد.

زاکانی اظهار داشت: هیچ فلسفه ای به جز توسعه عدالت به عنوان یک آرمان مطلق نباید مد نظر حکومت اسلامی باشد. این ارزش مطلق برای ما امکانی را ایجاد می کند که بتوانیم در سایه آن معنویت، استقلال و در نهایت پیشرفت مادی و معنوی فردی و جمعی جامعه را تضمین کنیم.

وی با بیان اینکه تمام برنامه های من معطوف به تحقق  اصولی است که ذکر کردم، گفت: یعنی نمی گویم بنده به دنبال آزادی هستم، عدالت را فراموش می کنم و یا به عدالت می چسبم و به معنویت کار ندارم و استقلال به فدای همه چیز. معتقدیم این اجزا را نمی توان از هم  جدا کرد و هر کسی این اجزا را از هم جدا کند مبنای دقیق و عمیقی ندارد و به صورت سطحی به عرصه سیاست ورزی نگاه می کند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: دنیایی از مسائل در کشور ما وجود دارد، همچنین دشمنان بسیاری داریم که بزرگترین دشمن ما کاهلی است که درون خودمان وجود دارد.  

زاکانی با اشاره به اینکه به دو صورت می توان به مسائل نگاه کرد، اظهار داشت: یکی نگاه ریشه ای است و پرداختن به ریشه مساله و نگاه دیگر پرداختن به عوارض آن است، اینکه تورم است، درست است اما تورم یک عارضه است.  اینکه چه چیزی اسباب این عوارض شده ریشه هاست و دقت ما این است که با توجه به ریشه ها کار را پیش ببریم؛ وعده نادرست ندهیم و به جای ماهی دادن ماهیگیری یاد بدهیم و اگر ضرورت بود که هست به بخش هایی از جامعه برسیم تا آنها زیر بار مشقات کمرشان نشکند.

وی پرداختن به ریشه مسائل را یک مساله جدی دانست و گفت: من پزشکم، وقتی یک بیمار به من مراجعه می کند و می گوید لاغر شده است از او می پرسم غذایش چطور است، وقتی می گوید به خوبی غذا می خورد در ذهنم جرقه ای زده می شود که او سرطان دارد. سرطان اگرچه کوچک است اما یک بدن را دچار شرایطی می کند که عمر آن به پایان می رسد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: امروز کشور ما دچار سرطان است و من به عنوان یک پزشک حاذق آمده ام که این سرطان را تشخیص بدهم و برای درمان آن روش ارائه کنم.

هرکس شعار بدهد دولت هیچ کاره است، نشانه بی کفایتی اوست

زاکانی با بیان اینکه دولت می تواند مشکلات را حل کند، اظهار داشت: هر کس شعار بدهد که دولت هیچ کاره است عملا نشانه بی کفایتی او است. البته حل مشکلات نیازمند همکاری کامل سه قوه و سایر ارکان نظام است. من به عنوان کسی که ۱۳ سال سابقه قوه مقننه را داشته‌ام و در عالی ترین سطوح آن فعالیت کرده ام به راحتی می دانم چه ظرفیت های عظیمی از همکاری های بین دستگاه های اجرایی و سایر نهادها می شود در کشور ایجاد کرد.

وی با اشاره به مسائل پیش آمده بین مجلس هفتم و دولت احمدی نژاد، گفت: برای حل مسائل بین دولت و مجلس از احمدی نژاد برای حضور در مجلس دعوت کردیم در آن جلسه به او گفتم اگر دست در دست هم بدهیم هزار قدم می توانیم راه برویم، اما اگر با هم دعوا کنیم صد قدم هم نمی توانیم راه برویم.  من به احمدی نژاد گفتم اگر ما سرمان را زمین بگذاریم باید به دلیل ۹۰۰ قدم راه نرفته پاسخگو باشیم نه صد قدم رفته.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: همه قوا باید دست به دست هم بدهند تا یک تحول فراگیر ایجاد شود اما محور تلاش و لوکوموتیو تغییر دولت ها هستند.  اساس این تحول به اعتقاد من باید بر مدار همکاری قوا و بر محور مشارکت مردم شکل بگیرد. یعنی مردم همه جا باید محور مشارکت باشند.

زاکانی نخبگان و اندیشمندان را ستون فقرات تغییر و تحول دانست و گفت: در کنار اینکه اندیشمندان و نخبگان باید محور تحول را در دست بگیرند باید از پتانسیل جوانان استفاده شود تا انگیزه و پیشتازی جوانان، رسیدن به مقصود را در اسرع وقت برای ما فراهم کند.

۴ رویکرد تحولی دارم

وی تصریح کرد: دولت جوان حزب اللهی یک مختصاتی دارد. ما باید این مختصات را باور داشته باشیم و بر اساس آن عمل کنیم. ما باید بر مدار عقلانیت، معنویت و خلاقیت عمل کنیم و به آزادی، استقلال و پیشرفت فردی و اجتماعی توجه داشته باشیم. برای رسیدن به این مقصود  ما ۴ محور تحولی را مدنظر داریم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری، اقتصاد و مدیریت را محور اول حرکت خود برای رسیدن به مقاصد دانست و افزود: اقتصاد ما اقتصاد دولتی است و اسم آن این است که ما، راه را برای مردم باز می کنیم. دولت ها معمولا توجه شان به این است که اولا نه تنها دست تولیدکننده را نگیرند بلکه پای او را بگیرند و او را با سر به زمین بزنند و آنها را در بخش خصوصی رقیب خود می دانند و از سویی حضور آنها را در دریایی از مشکلات بروکراسی شاهد هستند و به این خیانت بزرگ لبخند می زنند و از سویی دیگر هزینه اداره دولت را از تورم به دست می آورند تا کل ملت را تضعیف کنند برای اینکه خودشان یک بقای موقت داشته باشند. من به دنبال این هستم که تمام این پارامترها را تغییر دهم تا این فجایعی که امروز مشاهده می کنیم را دیگر نداشته باشیم.

زاکانی با اشاره به برنامه های خود، گفت: برنامه های ما در ۴ جزوه تهیه شده، جزوه اول مبانی ما، دوم مواضع شفاف ناظر به همه پدیده ها است، ما آمده ایم شفاف برای مردم صحبت کنیم. جزوه سوم،  برنامه های ما برای تحول است و چهارمین جزوه نیز میثاق ماست. یعنی چه عهد و پیمانی را با ملت رشید ایران می بندیم.

موانع تولید را شناسایی کرده‌ایم

وی فوریت کار دولت خود را تحول در اقتصاد و مدیریت دانست و افزود:  در این عرصه توجه به تولید، محور تحول است. هر آنچه مخالف تولید باشد با همه وجود به جنگ آن خواهیم رفت و هر آنچه که عامل و کمک کننده تولید باشد مورد توجه قرار می دهیم. برای این مهم لیستی از موانع تهیه شده که حاصل ۱۵ سال کار و پژوهش در مرکز پژوهش ها، اتاق بازرگانی و سایر مجموعه هاست. البته همه موضوعات مشخص است و کسی نمی تواند بگوید من نمی دانم چه کار باید کنم، اما اینکه کارهایی که معلوم است چرا انجام نمی شود به دلیل تعارض منافع است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما با تمام وجود به مقابله با تعارض منافع خواهیم رفت و مفاسد اقتصادی را هدف گذاری خواهیم کرد و بروکراسی مفرطی که مانع تغییر و تحول است در هم خواهیم شکست.

زاکانی گفت: در تولید توجه به استراتژی، آمایش صنعتی، دقت در انتخاب پیشران های تحول و تغییر برای ما موضوعیت دارد، کسی نمی‌تواند بگوید نفت، گاز و پتروشیمی برای ما مزیت مطلق و جدی نیست. همچنین کسی نمی تواند بگوید صنایع دریایی و توسعه زیرساخت ها برای ما مهم نیست و سرمایه گذاری در حوزه های مختلف از جمله مانند حمل و نقل ریلی، منفعت برای ما ندارد.

وی اظهار داشت: موضوع قابل توجه این است که بی توجهی به این اولویت ها موجب شده به عنوان مثال در حوزه معدن از رتبه ششم به رتبه بیستم سقوط کنیم. ما آماده ایم با کمک همه و با محوریت نخبگان و فرهیختگان این تحولات را رقم بزنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری توجه به فرهنگ و اجتماع را اولویت برنامه های خود دانست و افزود: اگر در تولید بر توجه به پیشران های اقتصاد تمرکز داریم و کارگاه های خرد، کوچک و متوسط را به عنوان پوشه های اشتغال در کشور می دانیم در حوزه های فرهنگ و اجتماع به دنبال تعلیم و تربیت، منزلت و رفاه اجتماعی هستیم.

زاکانی با بیان اینکه ما باید از تجارب دیگران و راه رفته آنها درس آموزی کنیم و بیاموزیم، اظهار داشت: همه چیز دنیا بد نیست و بسیاری از کشورها وجود دارند که ممکن است مبنایی، با ما مشکل داشته باشند اما درس های خوبی جهت ارائه برای ما داشته باشند. ما باید از آنها بیاموزیم اما همیشه نباید شاگرد باشیم و نباید خودباوری را به خود باختگی تبدیل کنیم.

وی تصریح کرد: امروز ۸۷.۳ درصد اشتغال در کره مربوط به اشتغال کوچک و متوسط است. هر خانه می تواند تبدیل به یک کارگاه کوچک شود و از این طریق اشتغال ایجاد کند. امروز ۹۹.۹ درصد بنگاه ها در کره، بنگاه هایی کوچک و متوسط است اما ما در کشورمان چه برنامه ای داریم؟ «هیچ». همین هیچ در حوزه فرهنگ و اجتماع هم به شکل دیگری تجلی می کند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: تعلیم و تربیت و منزلت اجتماعی در حوزه فرهنگ برای ما اولویت است. ما با این مسائل کار داریم و به دنبال هزار چیز نمی رویم. در تعلیم و تربیت نقش خانواده، آموزش و پرورش و آموزش عالی، دانشگاه و حوزه، رسانه و فضای مجازی نقشی بی بدیل است که ما برای جز به جز آن برنامه داریم.

زاکانی بیان کرد: خروجی این اقدامات در حوزه اقتصاد برای ما باید رشد اقتصادی پایه دار و اشتغال زا داشته باشد تا قدرت ملی و ثروت برای ما خلق کند. در بخش فرهنگ و اجتماع باید رشد معرفت و کرامت را برای ما به دنبال بیاورد.

وی افزود: ما برای همه محورهای تعلیم و تربیت و محورهایی که برای رشد منزلت اجتماعی مردم است و معرفت و تکریم را برای مردم کامل می کند، برنامه داریم و با همه وجود به جنگ فقر، تبعیض و تحقیر خواهیم رفت.

فقر مطلق را از بین می بریم

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: بسته هایی که ارائه می دهیم،در حوزه معیشت و سلامت به گونه ای است که ما در کوتاه مدت ریشه فقر مطلق را بکنیم و برای سلامت بسته هایی ارائه می شود که مریض جز درد بیماری خودش، بیماری دیگری نداشته باشد. من به عنوان یک پزشک و کسی که سه دهه از عمر خود را در حوزه علم اندوزی در این حوزه صرف کرده ام و به عنوان یک هیئت علمی و استاد دانشگاه به شما عرض می کنم، این کار شدنی است اما راهکار دارد.

زاکانی تحول در حوزه آموزش و پرورش را ضروری دانست و تأکید کرد: اینکه ما آموزش و پرورش را به عنوان یک نقطه هزینه نگاه می کنیم، هنر نیست و بگوییم چون اگر ۱۳۰ هزار میلیارد برای آن هزینه می کنیم به یک محیط مصرفی توجه کرده ایم، درست نیست. آموزش و پرورش یک حوزه تولید است.

وی توجه به سیاست و  امنیت را محور سوم تحولات برنامه های خود دانست و گفت: در سیاست و امنیت، دقت به این موضوع داریم که محصول این سیاست و امنیت باید افزایش مشارکت، انسجام ملی و سرمایه های اجتماعی باشد و ما به جنگ موانع در این حوزه خواهیم رفت.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: توسعه روز به روز و دقیق مردم سالاری دینی نکته قابل توجه در برنامه های ماست. مردم آقا، بزرگ و صاحب و عزیز هستند و مسئولین نسبت به آنها نباید نگاه از بالا داشته باشند. امام در این خصوص فرمودند که به من خادم بگویید و رهبری انقلاب فرمودند که من نوکر مردم هستند. اینها جایی برای مسئولین نمی گذارند که بخواهند خودشان را با بزرگ بینی به مردم تحمیل کنند.

زاکانی اظهار داشت: توجه به سبک سازی دولت در توزیع قدرت و انتقال این قدرت و اراده به بدنه مردم و ایجاد زمینه مشارکت مردم در تغییر و تحول و ایجاد زمینه نظارت آنها بر دولت و همچنین ایجاد نهادسازی نوین براساس اصل هشتم قانون اساسی بر آن تأکید دارد و اصل ۲۷ اعتراض را به رسمیت می شناسد و زمینه ورود و ظهور آن در مدار درست از مسائلی است که به آن توجه خواهیم داشت.

وی پیرامون برنامه های خود در حوزه سیاست خارجی، ادامه داد: ما به سیاست خارجی به عنوان یک میدان، یک فرصت بزرگ برای خودمان نگاه می کنیم و توجه داریم که سیاست خارجی را در خدمت به اولویت ها و ضرورت های خود قرار دهیم و در نهایت محصول آن را به عنوان اقتدار جهانی و عزت ملی در عرصه جهانی به دست آوریم.

دولت من، دولت ژنرال‌های خسته نیست

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: محصول این چهار رویکرد تحولی ما باید پیشرفت همه جانبه کشور باشد تا زندگی مردم از این وضعیت فلاکت بار نجات پیدا کند و این نباشد که عده ای سر سفره مردم بنشینند، ارتزاق کنند و آنچه در نهایت از آنها مشاهده می شود، تکبر و خودبرتر بینی باشد.

زاکانی تصریح کرد: از این رو دولت من، دولت ژنرال های خسته یا غلامان حلقه به گوش نیست. دولت من، دولت جوان حزب اللهی و کارشناسان خواهد بود که این دولت همه مواجهه اش با رانت خواران است. یعنی دولت کارشناسان و جوانان در مقابل دولت رانت خواران.

به دوران بخور و دررو پایان می‌دهم

وی گفت: به همین دلیل ستاد خودم را از جوانان و فرهیختگان دهه شصتی انتخاب کردم. آمده ام که به مدیریت ناکارآمد امروز پایان دهم و برای آن لحظه شماری می کنم و ان شاءالله در انتخابات ثابت خواهم کرد که همان طور که دوران بزن در رو برای صهیونیست ها تمام شده، بخور در روی مفسدین نیز سوت پایانش کشیده شده است. لذا به جای معرفی کابینه خود، معرفی ده ها جوان فرهیخته را خواهم داشت و با پیوستگی این عناصر جوان، نخبه و کارشناسان با تجربه، مسیر را هموار خواهیم کرد و به جای آن یک کابینه از مفسدین به دستگاه قضا معرفی خواهم کرد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه شرایط را به سمتی می برم که مردم تحول را با تمام وجودشان حس کنند،گفت: عامل ضعف تولید را به عنوان یک عامل عمده دولت و سیاست های آن می دانم و مفاسد اقتصادی و تعارض منافع را ریشه این موارد می دانم و ان شاءالله با یک قیام همگانی بتوانیم کشور را در یک مسیر جدید و رو به رشد قرار دهیم.

ایده‌های انتخاباتی من جامع است

زاکانی همچنین درباره آرایش انتخابات ریاست جمهوری، افزود: من برای هر شش نامزد دیگر احترام قائل هستم و امیدوارم چهار گزینه ای که از جبهه انقلاب هستند موفق شوند. اما ایده‌های خودم را حتماً مطرح می‌کنم، ایده‌های من تحول‌گرا و جامع است.

وی تاکید کرد: برنامه‌هایی که من اعلام می‌کنم همراه با عدد، رقم و با کارشناسی قابل اثبات است. ارتباطی که در دهه ۷۰ و ۸۰  با جریان‌های دانشجویی داشتم و شناخت و همکاری که با نخبگان جامعه دارم، بی‌نظیر است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: به نظر می‌رسد، طرح‌های بنده از همه دوستان جامع‌تر است. نکته دوم این طرح، جامعیت بر مبنای کارشناسی دقیق همراه با عدد و رقم و واقعیت‌های همگون و سازنده است.

زاکانی با بیان اینکه از بین سایر نامزدها، هیچ‌کس به اندازه من با نیروی انسانی دانشمند و فداکار، طی سه دهه حضور در دانشگاه کار نکرده است، افزود: نکته چهارم در کارنامه‌ی من، مبارزه با فساد است دیگران را نفی نمی‌کنم اما دوستان عزیز نیز کارنامه خود را ارائه دهند.

وی با بیان اینکه می توانم خود را اثبات کنم،گفت: من ۴۲ سال کارنامه دارم. این ۴۲ سال، صریح بیان می‌کند در هر کجا که انقلاب و مردم نیاز داشتند، من حضور داشتم و هر کجا نیز که بحث فایده بوده است، من غایب بودم.حاضرم باز هم برای مردم هزینه کنم. حضور ۴۰ ساله خودم در عرصه‌های مختلف این را ثابت می‌کند. 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه عناصر کارشناسی در برنامه‌هایی که ارائه می‌دهم از نکات ممتاز کار من است،گفت: بنده طی دو دهه در جریان انقلاب فعال و از عناصر محوری بوده‌م لذا یک شناخت نسبی به مسائل کشور دارم و این یک فرصت‌های اساسی است.

زاکانی افزود: با توجه به حجم سفرهایی که من در کشور داشتم و شناختی که از نقاط مختلف کشور دارم، امیدوارم بزودی سایتی را ایجاد کنم که شهرستان به شهرستان، کل مشکلات و موانع اساسی برای پیشرفت را در خدمت عزیزان در شهرستان ها قرار دهم و آنها بتوانند اظهار نظر و مشارکت کنند.

منافع ملی نباید در ۲۰ دقیقه تعیین شود

وی در تشریح برنامه‌های خود در حوزه سیاست خارجی، گفت: اصل انجام مذاکره یا عدم مذاکره در تشخیص و اراده کل مسئولین نظام است. شورای عالی امنیت ملی و رهبر معظم انقلاب این مسئله را تشخیص می دهند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: از این رو اگر کسی ادعا کند که من می‌توانم این کار را کنم، باید همراه با عقل جمعی و در رأس آن نظر رهبر انقلاب در خصوص مذاکرات باشد.

زاکانی تصریح کرد: مثلاً همین مذاکرات که منجر به برجام شد، هیچ نسبتی با دولتِ روحانی ندارد. این مذاکرات قبل از آن، در زمان احمدی‌نژاد تصمیم گرفته شد.ا اگر بخواهید جزئیات و تاریخ آن را نیز بیان خواهم کرد.

وی تاکید کرد: نکته دوم این است که ما هیچگاه مخالف مذاکره نبودیم. اما ما مخالف این هستیم که سرنوشت مردم و منافع ملی به‌صورت غیرکارشناسی در ۲۰ دقیقه تعیین شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: ابزار آمریکا برای مواجهه با تحریم‌ها و عدم لغو آنها، کنگره است. اما اینجا مجلس  در۲۰ دقیقه، توجه به منافع ملی نکرد و خواست غربی‌ها را تامین کرد.

خبرنگار: زهرا علیدادی

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا