بورس

چه کسانی نمی توانند کارت اعتباری سهام عدالت بگیرند؟

بعد از ماه‌ها درگیری سهامداران عدالت برای دریافت کارت اعتباری و استفاده از تنها ۵۰ درصد سهامشان در قالب مشخص شده آن هم با پرداخت ۱۸ درصد سود، این بار آنان با بهانه جدیدی از چرخه دریافت وام خارج می‌شوند؛ نداشتن کارت ملی جدید.

به گزارش روند بازار بورس به نقل از تجارت‌نیوز، اولین بار در خرداد پارسال موضوع پرداخت کارت اعتباری سهام عدالت مطرح شد ولی به حاشیه رفت و با وجود پیگیری مردم ماه‌ها در حد حرف و وعده باقی ماند.

همان روزها هم اعلام شد که کارت‌های اعتباری به صورت پول نقد نیست و متقاضیان برای استفاده از آن فقط می‌توانند به فروشگاه‌های طرف قرارداد با بانک مراجعه کنند. ضمنا بازپرداخت تسهیلات نیز در اقساط ۳۶ ماهه و با نرخ ۱۸ درصد خواهد بود.

پذیرش چنین محدودیتی در کنار پرداخت نرخ ۱۸ درصدی طبیعتا برای مردم ثقیل بود و موجب اعتراضات گسترده سهامداران شد. با این حال نیاز به مبلغ وام در شرایط سخت شیوع کرونا و تورم بی‌سابقه در همین دوران راهی به جز رضایت به استفاده از ۵۰ درصد سهامشان در قالب تعیین شده باقی نگذاشت.

از بهمن سال ۹۹ بالاخره بانک‌ها اعطای کارت‌های وعده داده شده را آغاز کردند اما نه همه، فقط دو بانک ملی و تجارت. پاسخ سایر بانک‌ها به مراجعان همچنان همان یک جمله بود: «چیزی به ما ابلاغ نشده است».

در بحبوحه عدم ابلاغ یا شاید عدم تمکین شبکه بانکی به بخشنامه مربوطه، مشخص شد که مبلغ وام هم آب رفته. ابتدا قرار بود سهامداران وام ۷ تا ۱۴ میلیون تومانی دریافت کنند اما ناگهان مسئولان این مبالغ را تکذیب کردند و گفتند این وام معادل ۵۰ درصد ارزش سهام است بنابراین مبلغ وام برای سهام یک میلیون تومانی به سه تا نهایتا هفت میلیون تومان رسید.

با این حال باز هم صدای اعتراض مردم به جایی نرسید و وضعیت سخت معیشتی آن‌ها را برای دریافت همین مبلغ اندک روانه ثبت‌نام واقدام برای دریافت وام در قالب کارت اعتباری کرد تا این که با غافلگیری جدیدی در شبکه بانکی مواجه شدند:

بیش از ۱۰ میلیون نفر در صف انتظار

بهانه جدیدی که احتمالا قرار است بسیاری از متقاضیان را از صف دریافت وام خارج کند مشکل امروز و دیروز نیست.

از آنجا که جنس بدنه کارت‌های هوشمند ملی ، با کارت‌های بانکی و سوخت فرق می‌کند، واحدهای تولیدکننده چندانی در ایران یافت نمی‌شوند که تکنولوژی و توان تولید پلی کربنات به کار رفته در این کارت‌ها را داشته باشند.

سازمان ثبت احوال از مرداد ماه سال ۱۳۹۷ وعده داد که بدنه این کارت‌ها در ایران تولید می‌شود؛ امری در عمل، به صورت محدود اتفاق افتاد و به دلیل مشکلات تامین اعتبار به تولید انبوه نرسیده است.

بنابراین با ابهاماتی که در مورد کاربرد کارت هوشمند ملی وجود دارد، اکنون بیش از دو سال است که بیش از ۱۰ میلیون متقاضی دریافت کارت ملی، در صف انتظار ایستاده‌اند. مشکل هم تحریم، کمبود اعتبار و چالش‌های مربوط به تولید بدنه این کارت‌ها، در داخل کشور است.

با این حال به نظر می‌رسد این باره گره ایجاد شده برای مردم در برخورد با شبکه بانکی تکرار قصه ضامن و وثیقه نیست که به دست خود سهامداران باز شود. حالا باید دید آیا تدبیری برای این مشکل اتخاذ می‌شود یا بعد از انتظار برای آزادشدن سهام و واریز ذره ذره حقشان این بار سهامداران باید برای صدور کارت‌ملی‌ انتظار بکشند؟

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا