اجتماعی

بابک خرمدین کیست؟ / قتل فجیع کارگردان ایرانی به دست پدر و مادرش

بابک خرمدین، کارگردان سینما به دست والدین خود به قتل رسیده و جسد مثله شده ی او در سطل زباله ای در شهرک اکباتان کشف شده است.

روند بازار – صبح دیروز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت جسد مثله شده ی مرد جوانی در سطل زباله ای در شهرک اکباتان کشف شد. بررسی های مأموران پلیس نشان داد این جسد متعلق به بابک خرمدین، کارگردان سینما است. در همین رابطه پدر و مادر وی که ساکن همین شهرک بودند، بازداشت شده اند و تحت بازجویی قرار دارند.

پدر بابک خرمدین که حدود ۸۰ سال دارد، گفته می شود در بازجویی ابتدایی گفته است: «ما مشکل خانوادگی داشتیم و پسرم ما را آزار و اذیت می‌کرد که همین موضوع سبب شد که نقشه قتل او را طراحی کنیم.»

او با بیان اینکه ابتدا به پسر خود داروی بیهوشی دادند ماجرای قتل را اینگونه توصیف کرد: «بعد از اینکه بابک بیهوش شد، با چند ضربه چاقو او را کشتیم و پس از انتقال جسدش به حمام، آن را تکه تکه کردیم و در سطل زباله انداختیم، تا به راحتی از منزل خارج کنیم.»

والدین بابک خرمدین گفته اند رفتار پسرشان با آن ها مناسب نبوده و بداخلاقی‌های وی و بی توجهی به حرف والدینش سبب شده بود که آن‌ ها طاقتشان تمام شود.

انتشار این خبر هولناک در همین مدت اندک، بازتاب زیادی داشته و بسیاری را در حیرت فرو برده است. برخی از کاربران شبکه های اجتماعی نیز به مقایسه ی سرنوشت تلخ این کارگردان سینما با ماجرای شخصیت تاریخی ای به همین نام پرداخته اند.

بابک خرمدین، نام سرداری ایرانی بود که بر ضد خلافت عباسی شورید. وقتی که بازداشت و به سامرا فرستاده شد، خلیفه عباسی ابتدا دستور داد دست‌ هایش را قطع کنند و سپس او را دار زدند.

بابک خرمدین کیست

بابک خرمدین سال ۱۳۵۳ در تهران متولد شد. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد سینما از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران و فارغ التحصیل ۱۳۸۸ است، این کارگردان سال ۱۳۷۹ در دوره فیلم سازی یک ساله انجمن سینمای جوانان دفتر تهران شرکت کرد.

بابک خرمدین در سال ۸۹ به‌عنوان دانشجو راهی لندن می‌شود و در آنجا با مسأله مهاجرت و غربت درگیری پیدا می‌کند. وی فیلم «سوگنامه ای برای یاشار» را تا حد زیادی با الهام از آن دوره زندگی خود ساخته است؛ این فیلم روایت زندگی روزمره یاشار مهاجر ایرانی ترک تبار در لندن است که با ویزای دانشجویی وارد لندن شده است. همزمان با اتمام کالج، دچار مشکل مالی و دلتنگی برای خانواده‌اش و ایران می‌شود و بین ماندن و برگشتن مردد است.

فیلم «سوگنامه‌ای برای یاشار» یک اثر مستند داستانی به شمار می‌رود که در گروه هنر و تجربه اکران شد.

بابک خرمدین چند فیلم کوتاه و نیمه بلند دیگر نیز در کارنامه ی خود داشت که جوایزی هم برای آن ها دریافت کرده بود.

او سابقه ی تدریس کارگردانی را هم داشت.

بابک خرمدین و سوگنامه یاشار

بابک خرم‌دین سال ۵۳ در تهران متولد شده و مدرک کارشناسی ارشد سینما از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران دارد. او سال ۸۸ فارغ‌التحصیل شده بود. یک سال بعد و در سال ۸۹ او به لندن رفت. اما به زودی به ایران برگشت. او گفته بود دلتنگی برای خانواده باعث شده که به ایران برگردد.

بعد از بازگشت او فیلم «سوگنامه‌ای برای یاشار» را ساخت. فیلمی که تحت تاثیر زندگی مهاجران ایرانی بود و زندگی جوان ایرانی به نام یاشار را روایت می‌کرد که با ویزای دانشجویی وارد لندن شده است. بسیاری همان زمان گفتند که این زندگی خود کارگردان است که روایت می‌شود.

دی ماه سال ۹۴ سوگنامه‌ای برای یاشار در سینمای هنر و تجربه اکران شد. خود بابک خرم‌دین گفته بود که این فیلم را بدون هیچ امکاناتی و به صورت چریکی ساخته است. در همان مراسم اکران بود که او از پدر و مادر خود خواست تا روی صحنه بیایند.

اما ماجرای قتل بابک خرم‌دین نکته دیگری هم دارد و آن هم نزدیکی زندگی بابک خرم‌دین کارگردان با چهره تاریخی به همین نام است. نکته‌ای که امروز در فضای مجازی بارها به آن اشاره شد.

بابک خرمدین، نام سرداری ایرانی بود که بر ضد خلافت عباسی شورید. او لشکری بزرگ فراهم کرد و به جنگ با خلیفه عباسی رفت. اما در نهایت او بازداشت شد و او را به سامرا فرستادند. گفته می‌شود که روایت مرگ بابک خرم‌دین بسیار دلخراش بوده است. کل خیابان پر از جمعیت بود. سواره نظام و پیاده نظام کل خیابان را گرفته بود که خلیفه عباسی دستور داد جلاد کارش را آغاز کند.

ابتدا دست‌ها و پاهای بابک قطع شدند و سپس با دستور خلیفه جنازه تکه‌تکه شده بابک در حومه شهر سامرا به دار آویخته شد. سرش برای نمایش به دیگر شهرها و به خراسان فرستاده شد.

روزیاتو

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا