اقتصادی

بازدهی بازارها در هفته دوم خرداد/ رشد ۳ بازار و افت مجدد بورس

بازدهی بازارها در هفته دوم خرداد نشان می‌دهد که دلار، طلا و سکه با رشد همراه بودند و بورس با افت مواجه شد. سکه بیشترین و دلار صرافی ملی، کمترین بازدهی مثبت را داشت.

به گزارش روند بازار به نقل از تجارت‌نیوز، بازدهی بازارها در هفته دوم خرداد، نشان می‌دهد که سه بازار رشد داشته‌اند و یک بازار افت کرد.

قیمت دلار

قیمت دلار در هفته اول خرداد، ۰٫۷۰ درصد رشد داشت. این کمترین بازدهی مثبت در میان بازارهای مالی در هفته اخیر محسوب می‌شد.

صرافی ملی، روز پنجشنبه ۱۲ خرداد، نرخ فروش دلار را ۲۶ هزار و ۷۴ تومان اعلام کرد. این در حالی است که این رقم پنجشنبه ۵ خرداد، ۲۵ هزار و ۸۹۳ تومان ثبت شده بود.

قیمت طلا

بازدهی بازار طلا نیز در در هفته اول خرداد ۱۴۰۱، با ۳٫۰۵ درصد رشد همراه بود.

قیمت طلا در روز پنجشنبه، یک میلیون و ۴۲۸ هزار و ۹۶۱ تومان اعلام شد. در حالی که بازار در روز ۵ خرداد، به قیمت یک میلیون و ۳۸۶ هزار و ۷۱۵ تومان رسیده بود.

قیمت سکه

خریداران بازار سکه نیز در هفته دوم خرداد، رشد قیمت را تجربه کردند. در این بازه زمانی، بازدهی مثبت برای سکه طرح جدید، ۵٫۳۷ درصد بود. این میزان بیشتری رشد در میان بازارها محسوب می‌شد.

قیمت سکه طرح جدید روز پنجشنبه ۱۲ خرداد، ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان اعلام شد، اما هفته پیش از آن، به ۱۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان رسیده بود.

بازارهای طلا و سکه، هفته گذشته نوساناتی داشتند و هر دو به کانال جدید وارد شدند. هر سه بازار دلار صرافی ملی، طلا و سکه، در دو هفته اخیر صعودی بودند. در حالی که اردیبهشت را نزولی به پایان رساندند.

بازدهی بازارها در هفته دوم خرداد ۱۴۰۱
بازدهی بازارها در هفته دوم خرداد ۱۴۰۱

بورس

اما در وجه دیگری از بازدهی بازارها در هفته دوم خرداد، شاخص کل بورس افت کرد. بازار سرمایه، هفته اخیر را در سطح یک میلیون و ۵۴۱ هزار و ۹۷۹ واحد به پایان رساند.

این در حالی است که شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته گذشته، پنجشنبه ۵ خرداد، به حدود یک میلیون و ۵۶۴ هزار و ۴۸۷ رسیده بود. این ارقام به معنای افت ۱٫۴۴ درصدی شاخص کل است. بورس، تنها بازار مالی بود که در هفته اخیر بازدهی منفی داشت. هفته گذشته نیز شرایط به همین منوال بود. در حالی که بازار سرمایه اردیبهشت را صعودی به پایان رسانده بود.

در عین حال، پیام الیاس‌کردی، کارشناس بازار سرمایه در پیش‌بینی هفتگی بورس، گفت: در هفته‌ای که گذشت ارزش معاملات بورس کاهشی بود. این ارزش از پنج همت (هزار میلیادر تومان) کمتر شد و این موضوع خبر از تغییر وضعیت بازار سرمایه می‌دهد. شاخص کل از کف قیمتی خود حرکت کرده و بالا می‌آید. این روند از پیش از سال ۱۴۰۱ آغاز شده بود و با افزایش ارزش معاملات همراه بود و در میانه مسیر به اوج خود یعنی بیش از هشت همت (هزار میلیارد تومان) رسید. احتمالا چند روز کاری هفته آینده ارزش معاملات ما افزایش یابد.

سیگنال‌های مختلف برای بازارها

در مدت اخیر بازارهای مالی، تحت تاثیر مذاکرات وین قرار داشتند.

مذاکرات هسته‌ای در ماه پایانی سال گذشته متوقف شد. دو طرف تاکید دارند بخش زیادی از توافقات انجام شده، اما چند مورد اساسی و مهم باقی مانده است. تا چندی پیش مقامات مختلف در کشورهای طرف مذاکره معتقد بودند که توافق در دسترس است. اما حالا برخی مقامات به ویژه در آمریکا نسبت به این موضوع تردیدهایی را مطرح کرده‌اند. مقامات ایرانی نیز بی‌تصمیمی در آمریکا را عامل وقفه در مذاکرات می‌دانند.

در این میان، اخبار مربوط به توقیف نفت‌کش یونانی از سوی ایران نیز بر بازارها اثر گذاشت. حالا نیز معامله‌گران منتظر ۱۶ خرداد و برگزاری نشست حکام آژانس اتمی هستند.

اما اخبار مهم اثرگذار بر بازدهی بازارها در هفته اول خرداد چه بودند؟

سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته با رد اتهامات بی اساس وارده در بیانیه پایانی نشست ۱۵۲ وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس، صدور چنین بیانیه‌هایی را نشان از رویکرد اشتباه برخی کشورهای عضو این شورا دانست.

سعید خطیب زاده، با ارجاع به اشاره این بیانیه به موضوع هسته ای کشورمان افزود: برجام و کشورهای متعهد آن که در متن برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ به وضوح آمده و بر همین مبنا طرف‌های مذاکرات اخیر وین، نزد هر فرد آشنا به مقدمات مسائل بین‌المللی روشن است و لذا طرح درخواست‌هایی از این دست که صادرکنندگان آن به خوبی از بی‌مبنا و بلاوجه بودن آن آگاه هستند، فقط نشان‌دهنده عمق بی‌توجهی این شورا به بدیهیاتی است که نتیجه ‌ای جز بی اعتباری روزافزون برای آن ندارد و در همین ارتباط، این شورا در حالیکه به بزرگترین زرادخانه سلاحهای آمریکایی و غربی در جهان تبدیل شده، در جایگاهی قرار ندارد که در مورد برنامه موشکی و امور مرتبط با سیاست‌های نظامی و دفاع بازدارنده اظهار نظری بکند (ایسنا).

بازارها در انتظار پایان تعطیلات

هر چند اخبار مذاکرات هسته‌ای در هفته جاری، بازارها را تحت تاثیر قرار داد، اما همچنان برخی از بازارها و سرمایه‌گذاران محتاطانه عمل می‌کنند و به نظر می‌رسد که منتظر پایان تعطیلات و رسیدن ۱۶ خرداد ماه هستند.

۱۶ خرداد ماه نشست شورای حکام برگزار می‌شود و گویا قرار است آژانس انرژی اتمی، گزارش جدید خود در خصوص ایران را در این نشست ارائه بدهد. گزارشی که برخی آن را گزارشی منفی برای ایران می‌دانند.

دو دیدگاه درباره نشست پیش روی شورای حکام وجود دارد. برخی معتقدند ممکن است گزارش آژانس به صدور قطعنامه ضد ایرانی در این نشست منجر شود که این خبری نگران‌کننده برای بازارهاست.

اما عده دیگری می‌گویند شرایط انرژی و قیمت بالای نفت فعلا مانع اقدام جدید این شورا علیه ایران است. چراکه جنگ روسیه و اوکراین و تحریم انرژی روسیه تبعات منفی خود را با بازار انرژی جهان گذاشته و فعلا کسی خواستار تنش جدید در بازار انرژی نیست.

این موارد یا بر بازدهی بازارها در هفته اول خرداد اثرگذار بودند یا احتمالا بر هفته جاری تاثیر بگذارند. همچنین کارشناسان روند صعودی انتظارات تورمی ناشی از افزایش مبلغ یارانه و اخبار گرانی کالاهای اساسی را نیز در این زمینه موثر می‌دانند.

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا