اقتصادی

بازدهی بازارها در هفته دوم اسفند/ افت همه بازارها

بازدهی بازارها در هفته دوم اسفند ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که همه بازارها با افت همراه بودند و طلا بیشترین کاهش قیمت را داشت.

به گزارش روند بازار به نقل از تجارت‌نیوز، در هفته گذشته همه بازارهای مالی با افت مواجه شدند. بازدهی بازارها در هفته دوم اسفند ۱۴۰۰، به تفکیک چگونه بود؟

قیمت دلار

قیمت دلار در هفته جاری، ۰،۴۰ درصد افت داشت. صرافی ملی روز پنجشنبه، پنجم اسفند، نرخ فروش دلار را ۲۴ هزار و ۶۶۱ تومان اعلام کرد.

این در حالی است که این رقم در روز گذشته، ۱۲ اسفند، ۲۴ هزار و ۵۶۱ تومان ثبت شد.

قیمت دلار در بازار آزاد در هفته دوم اسفند، عمدتا در کانال ۲۶ هزار تومان نوسان داشت. روز سه‌شنبه، ۱۰ اسفند دلار فردایی در مقاطعی از روز وارد کانال ۲۵ هزار تومانی شد اما پایدار نبود. در ساعات پایانی روز گذشته، قیمت دلار تحت تاثیر اخبار برجامی کاهشی بود و به ۲۶ هزار تومان نیز رسید.

قیمت طلا

بازدهی بازار طلا نیز در هفته دوم اسفند ۱۴۰۰، با ۲،۶۰ درصد افت همراه بود که بیشترین بازدهی منفی در میان بازارهاست.

قیمت طلا در آخرین روز کاری هفته گذشته، پنجشنبه ۵ اسفند، یک میلیون و ۲۲۹ هزار و ۲۲۸ تومان بود. در حالی که بازار در روز گذشته تا ساعت ۱۸، به قیمت یک میلیون و ۱۹۷ هزار و ۱۸۷تومان رسید.

قیمت اونس در روزهای پایانی هفته نخست اسفند، تحت تاثیر تحریم‌های روسیه و قطع دسترسی بانک‌های این کشور به سوئیفت افزایشی شد. در هفته گذشته نیز نوساناتی در این بازار وجود داشت و در لحظه تنظیم این خبر افزایشی است.

قیمت سکه

خریداران بازار سکه نیز در هفته دوم اسفند، کاهش قیمت را تجربه کردند. در این بازه زمانی، افت قیمت برای سکه طرح جدید، ۱٫۸۸ درصد بود.

قیمت سکه در آخرین روز کاری هفته گذشته، ۱۲ میلیون و ۱۷۰ هزار تومان اعلام شد، اما در روز پایانی این هفته به ۱۱ میلیون و ۱۹۴ هزار تومان رسید.

قیمت طلا و سکه هر دو در هفته گذشته کانال بالاتر را از دست دادند و تحت تاثیر نوسانات قیمت دلار، به کانال ۱٫۱۰۰ و ۱۱ میلیون تومانی وارد شدند.

روند بازار بورس

در وجه دیگری از بازدهی بازارها در هفته دوم اسفند ۱۴۰۰، شاخص کل بورس نیز اندکی افت کرد. بورس، هفته گذشته را در سطح یک میلیون و ۲۸۸ هزار و ۳۳۷ واحدی به پایان رساند.

این در حالی است که شاخص کل بورس روز چهارشنبه، ۱۲ اسفند به حدود یک‌میلیون و ۲۸۱ هزار و ۱۵۲ واحد رسید. این ارقام به معنای افت ۰،۵۵ درصدی شاخص کل است.

ایمان رئیسی، کارشناس بازار سرمایه در تحلیل بورس هفته دوم اسفند ۱۴۰۰، به تجارت‌نیوز گفت: معاملات بورس در هفته‌ای که گذشت نوسانی بود. یعنی یک روز مثبت و یک روز دیگر منفی دنبال شد.

او توضیح داد: وضعیت بازار سرمایه به مذاکرات وین گره خورده است. تا زمانی که برجام به نتیجه نرسد نمی‌توان سناریوی صعودی برای بازار متصور بود.

سیگنال‌های مختلف برای بازارها

دو موضوع جنگ روسیه و اوکراین و مذاکرات وین بر بازارهای مالی تاثیرگذار هستند. اولی همچنان به شدت ادامه دارد. آنگونه که فارس گزارش داده پوتین به همتای فرانسوی خود گفته است نپذیرفتن شرایط روسیه باعث ادامه جنگ می‌شود. بر اساس ادعای فرانسه، روسیه به دنبال تصرف کل خاک اوکراین است.

در این میان، حمله روسیه به یکی از پایگاه‌های اتمی اوکراین، نگرانی‌هایی را در مورد جنگ هسته‌ای ایجاد کرده است. هر چند گفته می‌شود اکنون امنیت در این نیروگاه برقرار است. این موارد در بازارهای مالی جهانی اثر می‌گذارند.

از سوی دیگر، از مذاکرات نیز اخبار متناقضی به گوش می‌رسد. آنگونه که پیداست گفتگوها به مراحل پایانی خود رسیده. به ویژه روسیه و طرف‌های اروپایی، از به سرانجام رسیدن مذاکرات خبر می‌دهند. اما ایران و آمریکا تاکید می‌کنند با وجود پیشرفت در مذاکرات، مسائل مهمی هنوز حل نشده‌اند. این روند احتمالا در روزهای نخست هفته آینده به نقطه معینی می‌رسد و بر بازارها تاثیر می‌گذارد.

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا