اقتصادی

مشخصات و قیمت خودرو تیگارد X35 / فروش فوری از دم قسط بدون قرعه کشی

شرکت سانیار موتور پارسیان، حاصل همکاری دو شرکت بایک (BAIC) چین و دیار خودرو در قالب یک جوینت ونچر است و محصول جدیدی از کلاس کراس اوورهای کوچک شهری رونمایی کرد که X35 نام دارد. مشخصات خودرو تیگارد X35 یک کراس اوور جدید است که به تازگی تولید آن توسط سانیار موتور آغاز شده است.

روند بازار – به نظر می‌رسد اعمال تغییرات در شیوه تجارت با خودروسازان چینی در سایه تحریم‌ها و البته تمایل بیشتر شرکت‌‌های داخلی به مونتاژ محصول در خاک ایران، اخیرا محصولات جدیدی روانه بازار کشور کرده است که در سایه آن‌ها، نام‌ خودروسازان جدیدی نیز به گوش می‌رسد. به گفته مدیرعامل دیار خودرو در آذر ۱۴۰۱، این خودرو در بورس کالا با قیمت حدودی ۹۰۰ میلیون تومان عرضه خواهد شد.

مزایا و معایب

+طراحی قابل قبول و منحصر به فرد

+طراحی بسیار دلچسب نمای داخلی

+ظاهری نوین

-استفاده از پیشرانه‌ ۱.۵ لیتری نسبتا متوسط

-استفاده از گیربکس ضریب متغیر (CVT)

-تعلیق محور پیچشی یکپارچه در عقب

تیگارد، یک ترکیب اسمی اشتباه

نام تیگارد بدون شک اولین نکته جالب توجه در این محصول است. بر اساس گفته‌های مسولان شرکت سانیار موتور پارسیان، تیگارد حاصل ترکیبی دو کلمه انگلیسی تایگر و لئوپارد است. اما اینجا مشکلی بزرگ در نامگذاری وجود دارد. اگر نیت ترکیب نام این دو گربه سان وحشی بوده است، پس ابتدای نام برند باید با به صورت “تا…” (تایگارد) آغاز می‌شد تا نماینده کلمه تایگر باشد. از سوی دیگر بخش دوم این نام که “آرد” خوانده می‌شود نیز بر اساس تلفظ اشتباه و ایرانیزه شده کلمه لئوپارد ساخته شده است که صحیح آن به صورت لِپِرد است و در نتیجه این نام ترکیبی، باید به صورت صحیح به شکل “تایگِرد” تلفظ می‌شد تا نماینده دو کلمه تایگر و لپرد باشد. در نتیجه این نام ترکیبی از دیدگاه تلفظی هم در بخش اول و هم در بخش دوم خود با ایراد همراه است.

با این وجود بر اساس شکل‌گیری ساختار اسمی شرکت، این خودرو با نام تجاری ثبت شده تیگارد نگارش و خوانده خواهد شد.

مشخصات فنی خودرو تیگارد X35

مشخصات فنی خودرو تیگارد X35

با حضور خودروهای جدیدی چون فونیکس تیگو ۸ پرو یا لاماری ایما، چینی‌ها ثابت کردند که می‌خواند بار دیگر خطاهای خود را جبران کرده و در مسیر اصلاح دست بردارند. از این رو، این دو خودرو با پیشرانه‌هایی روانه بازار کشور شدند که حالا نزدیک به ۲۰۰ اسب بخار قدرت به همراه دارند و با گیربکس‌هایی غیر از نوع ضریب متغیر (CVT) همراه هستند.

حالا X35 با پیشرانه‌ای ۱.۵ لیتری روانه بازار شده است که از دیدگاه توان فنی، خروجی مشابه به نسخه ۱.۵ لیتری نسبتا قدیمی شرکت مدیران خودرو (استفاده شده در تیگو ۷ قدیمی و آریزو ۵ توربو) دارد. از آن گذشته، گیربکس‌های ضریب متغیر (CVT) هرگز نتوانستند در بازار ایران و در دل مشتریان جا باز کنند. با این حال تنها انتخاب در X35، همین نسخه اتوماتیک ضریب متغیر است. با این وجود صنعت مونتاژ خودروهای چینی در خاک ایران با آنچنان سرعت و قدرتی پیشرفت نمی‌کند که نگرانی‌های تیگارد را در رقابت با سایر کراس اوورهای اقتصادی به همراه داشته باشد. از این رو این ستاپ فنی همچنان درخور کلاس و درخور بازه قیمت است.

خطا جالب دیگری که در کاتالوگ رسمی خودرو به چشم می‌خورد، بیان نام سیستم تعلیق چند نقطه‌ای (Multi-Link) در محور عقب است که در حقیقت از نوع محور پیچشی یکپارچه ساده است. این سیستم بدون تردید ساده‌ترین و ارزان قیمت‌ترین سیستم تعلیق مورد استفاده در خودروهای کلاس اقتصادی است که البته چینی‌هایی چون برخی مدل‌های MVM، مدت‌ها است که از آن استفاده نمی‌کنند.

از آن جالب‌تر، عدم ارائه ابعاد و اندازه‌های دقیق خارجی محصول در کاتالوگ رسمی شرکت است که معمولا از ابتدایی‌ و ساده‌ترین اطلاعاتی است که باید در یک کاتالوگ خودرو به مشتری عرضه شود. به همین دلیل ابعاد خارجی خودرو از رسانه‌های خارجی تامین شده است.

مشخصات کلی

نوع موتوربنزینی انژکتوری
حجم موتور۱.۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ۴ / ۱۶
تنفس موتورتوربو
قدرت۱۴۷ اسب بخار
گشتاور۲۱۰ نیوتون.متر
گیربکسضریب متغیر اتوماتیک (CVT)
محور محرکجلو
شتابحدود ۱۱.۰ ثانیه
سرعت
مصرف سوختحدود ۷.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر
استاندارد آلایندگییورو ۵
فرمان
نوع بدنهکراس اوور سایز کوچک شهری
نوع رینگآلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول۴۳۲۵ میلی‌متر
عرض۱۸۳۰ میلی‌متر
ارتفاع۱۶۴۰ میلی‌متر
فاصله محورها۲۵۷۰ میلی‌متر
وزن خالص۱۳۲۵ کیلوگرم
تعداد سرنشین۵ نفر
ظرفیت صندوق
حجم مخزن سوخت۴۶ لیتر
قطر رینگ۱۷ اینچ

آپشن ها و امکانات

کروز کنترلدارد
کروز کنترل هوشمندندارد
کنترل ایستایی در سربالاییندارد
کنترل سرعت در سرازیریندارد
کنترل کششدارد
کنترل پایداریدارد
اتو پارکندارد
سنسور جلوندارد
سنسور عقبدارد
رادار نقطه کوردارد
رادار تغییر لاینندارد
رادار تصادف جلوندارد
رادار تصادف عقبندارد
ترمز ضدقفلدارد
ترمز کمکیدارد
ترمز اضطراریدارد
ترمز پارک برقیدارد
اتولایتدارد
چراغ روزدارد
دکمه‌های کنترلی فرماندارد
گرم‌کن فرمانندارد
نمایشگر اطلاعات و سرگرمیدارد
ناوبریدارد
نمایشگر هدآپندارد
دوربین عقبدارد
دوربین جانبیندارد
دوربین ۳۶۰ درجهندارد
کیسه هوادارد
ورود بدون کلیددارد
استارت بدون کلیددارد
تهویه اتوماتیکدارد
صندلی برقی رانندهدارد
صندلی برقی سرنشین جلودارد
گرم‌کن صندلی جلوندارد
سردکن صندلی جلوندارد
آینه بغل برقیدارد
گرم‌کن آینه بغلدارد
پانورامادارد
سانروفدارد

طراحی تیگارد X35

به صورت کلی و عمومی، تیگارد X35 را باید در کلاس کراس اوورهای کوچک اقتصادی، یک گزینه زیبا در بازار ایران دانست. المان‌های طراحی به کار رفته در این خودرو نظیر باریکی نسبی چراغ‌های جلو و اتصال آن‌ها به جلوپنجره ترکیبی کرومی/مشکی پیانویی و صد البته چراغ‌های LED سیستم روشنایی در روز، المان‌های نسبتا نو و منحصر به فرد هستند و جسارت ظاهری زیادی برای خودرویی از این کلاس به همراه دارند.

در نمای جانبی، استفاده کم اما پیوسته از دامن پلاستیکی در اطراف بخش پایینی خودرو، آن را جایی بین یک شاسی بلند و یک کراس اوور شهری ساده نگه‌می دارد و برش تزئینی باریک شده ستون C، تنها جلوه بصری این نما است. در بخش انتهایی خودرو اما شاهد استفاده از چراغ‌های کشیده و تیز افقی هستیم که گرافیک طراحی آن به صورت سه بعدی و نوین است که در سبکی مشابه به نمای جلو، با یک قطعه کرومی در بین چراغ‌ها کامل می‌شود. به صورت عمومی، نمای خارجی تیگارد X35 شباهت‌های محسوسی به کراس اوورهای اخیر خانواده پژو (مخصوصا ۲۰۰۸) دارد که شاید تنها از نزدیک بتوان آن‌ها را احساس کرد.

طراحی داخلی تیگارد X35

نمای داخلی از دیدگاه کیفیت متریال تعریف چندانی ندارد اما باید اعتراف کرد که برای خودرویی اقتصادی از این کلاس، سبک طراحی این نما و نوع چیدمان ادوات، به واقع منحصر به فرد و زیبا است. داشبرد خودرو کاملا نامتقارن است که در وسط با تریم نقره‌ای مات پوشیده شده است. داشبرد در بخش وسط در اتصال به کنسول میانی اندکی زاویه دارد و سبکی راننده محور گونه به نمایش می‌گذارد. فرمان سه شاخه خودرو هیچ تلاشی برای ارائه جلوه اسپرت ندارد و نشانگرهای آنالوگ پشت فرمان نیز برای این کلاس در بازار امروزی، اندکی قدیمی جلوه می‌کنند. نمایشگر ۸.۰ اینچی مولتی مدیا به سبکی سرگردان (مشابه به طراحی نمایشگرهای به کار رفته در محصولات پنح سال اخیر بی ام و) در بالای مرکز داشبرد قرار گرفته و مجموعه ادوات کنترلی سیستم‌ تهویه مطبوع، در قالب سه مجموعه کلید مجزا، با طراحی بسیار منحصر به فرد و زیبا درست در بالای اهرم دنده و در دسترس سرنشینان جلو قرار داد. همچنین ادغام کلید‌های سیستم مولتی مدیا در تریم مشکی پیانویی وسط داشبرد، ترکیب سادگی و کاربرد را در بالاترین حد ممکن نگه ‌داشته است.

نمای داخلی با ترکیب متنوعی از نقره‌ای مات، مشکی پیانویی براق و الگو‌های طرح‌دار پوشیده شده است اما اگر این نمای داخلی در ساختاری دو رنگ به بازار عرضه می‌شد، بدون تردید جلوه‌ای به مراتب گیراتر، لوکس‌تر و فراتر از کلاس را به نمایش می‌گذاشت.

سخن نهایی

تیگارد X35 در بازار ایران با رقبایی چون جک S3، مدیران خودرو تیگو ۵، MVM X33S AT سرشاخ می‌شود که البته به دلیل داشتن سبک طراحی نوین‌تر، به خوبی در بازار جا باز می‌کند. این کراس اوور شهری هنوز به صورت رسمی قیمت‌گذاری نشده است اما پیش‌بینی‌ها خبر از قیمت کم‌تر از یک میلیارد تومان و جایی بین ۷۵۰ تا ۸۵۰ میلیون تومان می‌دهد که در سبد خودروهای هم رده خود در بازار می‌ایستد.

تیگارد X35 یک خودرو خوش رخ اقتصادی و مناسب در بازار کمتر از یک میلیارد تومان است اما شیوه دقیق قیمت‌گذاری و نوع عرضه آن به بازار، به شدت در موفقیت یا شکست این خودرو در این کلاس و بازه قیمتی، بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

شرایط فروش اقساطی تیگارد X35 اعلام شد

شرکت سانیار موتور پارسیان، شرایط فروش اقساطی تیگارد X35‌ را برای مهر ۱۴۰۲ اعلام کرد.

در شرایط فروش تیگارد X35، این خودرو با قیمت یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان به مشتریان عرضه شده است. این شرایط ویژه عرضه از طریق سامانه یکپارچه خواهد بود.

منبع: khodro45.com

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا