سیاسی

موضوع رفع تحریم‌ها با دقت دنبال خواهد شد/ ارز ۴۲۰۰ تومانی را به جای دلالان به مردم می‌دهیم

رییس جمهوری با بیان اینکه در ۱۰۰ روزگی دولت ۱۰۰ میلیون دز واکسن تزریق شده است، گفت: بازآفرینی امید و اعتماد از دست رفته مردم از وظایف دولت سیزدهم است.

به گزارش روند بازار به نقل از تجارت‌نیوز، آیت‌الله سید ابراهیم رییسی یکشنبه شب در سومین گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم،در پاسخ به این سوال که چه نمره‌ای به ۱۰۰ روز فعالیت دولت خود می‌دهید، گفت: نمره را باید مردم بدهند. داوری و قضاوت مردم در این رابطه منصفانه و عادلانه است.

وی افزود: مردم هم از شرایطی که دولت تحویل شد و هم گذر زمان خوب آگاهند و شرایط کرونایی که کشور با آن مواجه بوده و هستند و شرایط مالی و اقتصادی کشور، وضعیت خزانه و وضعیت کالاهای اساسی را می‌دانند. از همه مهمتر اینکه امید و اعتماد مردم آسیب دیده بود و از وظایف دولت بود که اعتماد مردم را بازآفرینی کند.

رییس جمهوری موضوع حفظ جان مردم را از مهمترین مسائل عنوان کرد و گفت: دولت مسائل مربوط به واکسن را باید دنبال کند و بتواند مردم را نسبت به مشکلات معیشتی همراهی کند و برای گره‌گشایی‌ها گام بردارد.

رییس‌ دولت سیزدهم اضافه کرد: یادم نمی‌رود روز تنفیذ حکم رییس جمهوری مسائل اولویت دار را اعلام کردم که کرونا و ضرورت واکسیناسیون کرونا مهمترین آن بود. در آن زمان روزی ۷۰۰ خانواده ایرانی داغدار می‌شدند و این برای ما و مردم غصه شده بود که چرا کار جدی تر از این انجام نمی‌شود.

رییسی یادآور شد: پاسخی که آن روزها می‌شنیدم این بود که تخصیص ارز به دلیل مشکلات ارزی امکان ندارد و یا کشورها به دلیل شرایط تحریمی به ما واکسن نمی‌دهند. از ۳۰ میلیون واکسن شاید ۵ میلیون هم وارد نشده بود و امروز خدا را شاکریم آمار ابتلا و فوت هر دو کاهش جدی پیدا کرده است.

رییسی افزود: باید در این رابطه از مساعدت مردم و کادر بهداشتی و درمانی قدردان باشیم که در صدمین روز دولت بیش از ۱۰۰ میلیون دز واکسن وارد شده است و برخی در کشور الان درحال تزریق دز سوم واکسن هستند.

وی با بیان اینکه بازهم باید برای صیانت از جان مردم تلاش کنیم، گفت: به مردم توصیه می‌کنم حالا شرایط برای بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و کسب و کارها فراهم شد و ۱۰۰ هزار کسب و کار تعطیل شده دوباره شروع به فعالیت کرده‌اند، ممکن است موج دیگری در پیش داشته باشیم بنابراین مردم باید مراعات کنند.

رییس دولت سیزدهم اضافه کرد: خوشحالیم که فضای کسب و کار دوباره رونق می‌گیرد و به رغم مشکلات در کشورهای اطراف، بسیاری از شهرهای ما به جز چند شهر در وضعیت خوبی قرار دارد که این هم دنبال می شود.

رییس‌جمهوری گفت: دولت در واکسیناسیون عمومی عملکرد قابل تقدیری از مردم داشته است. از مردم به خاطر همکاری که داشتند قدردان هستیم. آن روز مردم دنبال واکسن می‌گشتند و امروز ما به دنبال مردم برای تزریق واکسن هستیم.

رییس دولت سیزدهم با طرح این سوال که چه مراحلی برای واردات و تامین واکسن طی شد و چرا در داروخانه ها شاهد تشکیل صف‌های طولانی بوده‌ایم، گفت: من خودم به داروخانه نزدیک ریاست جمهوری سر زدم و صف مردم برای دریافت دارو را دیدم، خیلی متاثر شدم. در نشستی با مسوولان گفتم چه ضرورتی دارد مراکز توزیع دارو را در تهران قرار بدهید و این را بین داروخانه‌های مختلف توزیع کنید.ظرف سه روز این چند مرکز تبدیل به ۳۰۰ مرکز توزیع دارو شد.

وی ادامه داد: برای تامین واکسن با کشورهای مختلفی که به راحتی می‌توانستند واکسن را تامین کنند، صحبت کردم و سیل ورود واکسن به کشور آغاز شد و وضعیت را متفاوت کرد. شخصاً با برخی کشورها تماس گرفتم و موضوع را پیگیری کردم.

رییس جمهوری با تشریح اقدامات دولت برای تامین واکسن ادامه داد: مساله تامین ارز را آقای مخبر پیگیری کرد و قرارگاه و ستاد جدید تشکیل داد. وزارت امور خارجه هم پیگیر تماس با کشورهای مختلف شد و غیر از تماس شخصی، از آقایان خواستم همه کارهای خود را معطوف به پیگیری و تامین واکسن کنند. تهیه واکسن اولویت نخست دولت شد.

رییس‌جمهوری با اشاره به حمایت دولت از واکسنهای تولید داخل گفت: از طرف دیگر هم حمایت از تولید داخلی را داشتیم و اکنون هم باید از تولید واکسن داخلی حمایت کنیم.

رییس دولت مردمی خاطرنشان کرد: ما از این شرایط عبور کردیم و گشایشی در کسب وکارها و مدارس و دانشگاه‌ها شد و به نخبگان و صدا و سیما گفتم کار اقناعی برای متقاعد کردن مردم در تزریق واکسن را دنبال کنند.

وی با بیان اینکه امروز وضعیت فوتی‌ها دو ر قمی است، در عین حال گفت: مرگ یک نفر هم برای ما زیاد است و نباید به این شرایط قانع باشیم.باز تاکید می‌کنم که باید پیگیری بیشتر شود.

رییس جمهوری اضافه کرد: کمیسیونی در حوزه معاونت اول همچنان فعال است. خود ما هم که هر هفته جلسه داریم و مسائل را دنبال می‌کنیم تا از این شرایط عبور کنیم.

برای جبران کمبود پزشک بزودی تصمیم‌گیری می‌شود
رییس‌دولت سیزدهم درباره برنامه دولت در حوزه سلامت، رفع انحصار و تعارض منافع و مساله کمبود پزشک در شهرستان‌ها گفت: مساله دسترسی آسان و ارزان به پزشک به‌ویژه پزشکان متخصص در سراسر کشور موضوع مهمی است. در شهرستان‌ها پزشک داریم اما آیا دسترسی به پزشکان متخصص برای همه مردم امکان‌پذیر است؟

وی ادامه داد: در نخستین جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع کمبود پزشک و پزشک متخصص مطرح شد و در همان جلسه مقرر شد کارگروهی مامور شود و طرحی برای جذب پزشکان متخصص و دانشجویان مستعدی که امروز آمادگی علم اندوزی و متخصص شدن دارند، آماده کنند.

رییسی ادامه داد: چند بار کار این کارگروه را دنبال کردم تا در نخسیتن جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی این کار دنبال شود و برای رفع مشکل کمبود پزشک متخصص در کشور به زودی تصمیم می گیریم.در عین خال چون نظرات پزشکان مختلف است گفتم باید نظرات موافق و مخالف را هم ببینیم.

رییس جمهوری با بیان اینکه قرار است طرح جامعی تدوین شود، گفت: به جوانان و مردم وعده می‌دهم که در اولین جلسه شورای انقلاب فرهنگی نسبت به این قضیه تصمیم گیری شود و خودم به این موضوع ورود کردم.

باید فاصله با مردم را کم کنیم
رییس دولت سیزدهم در بخش دیگر از این گفت و گوی تلویزیونی درباره سفرهای استانی گفت: باید فاصله را با مردم کم کنیم. به همه دولتمردان توصیه کردم که با مردم ارتباط بگیرید و حرف و درد دل مردم را بشنوید. در کنار مردم باشید که اگر کسی مشکلی داشته باشد ممکن است صدایش بلندتر شود اشکالی ندارد.

وی گفت: دولت در این جهت برای ارتباط با مردم است. دولت ما دولت مردمی است. این برای ما یک افتخار است که باید ارتباط با مردم را همواره افزایش دهیم. سخن مردم و مشکلات آنها را بشنویم.

رییسی گفت: قبل از این که به استان ها سفر کنیم، ابتدا وضعیت استان بررسی می شود. مشکلات استان از زبان نمایندگان و امام جمعه، اساتید و مردم شنیده می شود. استاندار حرفها را می زند و مطالب جمع بندی می شود و نیازهای با اولویت مورد بررسی قرار می‌گیرد و در واقع اعتبارات پیش‌بینی می شود و دستگاه های مربوطه با بانک‌ها جلسه می‌گذارند که چقدر امکان تامین اعتبارات است.

رییس جمهوری افزود: با حضور معاون اول مباحث صورتجلسه می شود و تمام بخشها امضا می‌کنند و در واقع مصوبه سفر می شود و بعد به سفر می رویم. بعد که به استان سفر می کنیم مصوبات اعلام می شود.

سه سطح نظارت برای پیگیری مصوبات سفرهای استانی
وی خاطرنشان کرد: اولین ناظر مردم هستند که کارها انجام شود، دوم استاندار به عنوان عالی ترین مقام دولت در استان و سوم در معاونت اجرایی ریاست جمهوری یک بخشی برای پیگیری مصوبات سفر است. مردم بدانند که مصوبات سفر اجرایی شده است. امیدوارم که در روزهای آتی بتوانیم به استان‌های دیگر سر بزنیم و مسائل اولویت دار استان ها را پیگیری کنیم.

آیت الله رییسی در ادامه گفت: ما در استانها پروژه جدید آغاز نمی کنیم. آنقدر پروژه نیمه‌تمام در کشور داریم و می توان گفت برای ده ها سال پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد.من جایی نمی روم کلنگ جدید بزنم همین کلنگ هایی که زده شده باید پیگیری شود.

وی خاطرنشان کرد: در استانی سدی دیدیم و گفتند که این سد قبلا افتتاح شده است اما شما می گویید که ۱۰ تا ۱۵ درصد آن باقی مانده است. ما موارد این گونه داریم و باید این پروژه های نیمه تمام را کامل کنیم که مردم از آنها بهره مند شوند.

ارتباط با مردم با نشست در اتاق دربسته و پشت میز نشستن اتفاق نمی‌افتد
رییس دولت سیزدهم اضافه کرد: ما سفر به استانها را ادامه می دهیم و رابطه‌ مان را با مردم بیشتر خواهیم کرد چرا که برکات زیادی در ارتباط با مردم وجود دارد. به همه دولتمردان در سراسر کشور، استانداران و فرمانداران، بخشداران و مدیران ادارات می گویم که در ارتباط با مردم برکاتی نهفته است که هرگز این ارتباط با نشستن در اتاق دربسته و در پشت میز کاری اتفاق نمی افتد.

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا