اقتصادی

نگاه ویژه نمایشگاه مترکس به زنجیره تامین مواد اولیه و عرضه کفش

نمایشگاه «مواد اولیه، ماشین‌آلات، تکنولوژی، چرم و صنایع وابسته صنعت کفش ایران_قم» طی مراسمی با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاون وزیر صمت و جمعی دیگر از مسئولان ملی و استانی به همت انجمن صنایع کفش ماشینی استان قم آغاز به‌کار کرد.

به گزارش روند بازار به نقل از فارس، افتتاحیه نخستین نمایشگاه تخصصی «مواد اولیه، ماشین‌آلات، تکنولوژی، چرم و صنایع وابسته صنعت کفش ایران_قم» شامگاه دوشنبه ۲۶ آبان‌ماه با حضور جمعی از مسئولان ملی و استانی در محل نمایشگاه بین‌المللی استان قم واقع در کیلومتر دو اتوبان قم تهران برگزار شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت، ابراهیم معتمدی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم، عباس ذاکریان فرماندار قم، جمعی از مدیران ارشد این استان و تولیدکنندگان و صنعت‌گران برتر صنعت کفش ایران حضور داشتند.

جواد شعبان‌زاده رئیس انجمن صنایع کفش ماشینی استان قم در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اهمیت برپایی این نمایشگاه اظهار کرد: نمایشگاه مترکس در راستای توجه به زنجیره تامین و عرضه صنعت کفش با نگاه ویژه به صنایع وابسته برپا شده و بنا دارد که موتور محرک برون‌رفت از خام فروشی باشد.

وی با تاکید بر اینکه کفش قم امروز در سطح فراملی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد، گفت: تلاش ما در این نمایشگاه برقراری ارتباط میان صنعت‌گران با هدف ارتقای بهره‌وری، کاهش واردات و استفاده بیشتر از ماشین‌آلات بروز هستیم.

رئیس انجمن کفش ماشینی قم گفت: ۶۵ تا ۷۰ درصد از کل صادرات کفش ماشینی کشور در بخش کفش‌های صنعتی توسط صنعتگران قمی تولید می‌شود

۷۰ درصد صادرات کفش کشور به قم اختصاص دارد

شعبان‌زاده با تاکید بر اینکه استان قم قطب تولید انواع کفش‌های ماشینی در کشور است، گفت: شرکت‌های تولید و صنعت‌گران کشور می‌دانند قم چه ظرفیتی بالایی در حوزه کفش ماشینی دارد؛ ۷۰ درصد صادرات صنعت کفش کشور مرتبط با استان قم است و نگاه صنعت‌گران به این استان خاص است که حضور آن‌ها در این نمایشگاه هم بیان‌گر همین موضوع است.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه «مواد اولیه، ماشین‌آلات، تکنولوژی، چرم و صنایع وابسته صنعت کفش ایران_قم» خاطرنشان کرد: ایران جایگاه دوازدهم تولید کشور دنیا را به خود اختصاص داده است و با نگاهی که صنعت‌گران جوان به حوزه تولید کفش دارند امیدواریم بتوانیم تا پنج سال آینده این جایگاه را به جایگاه هشتم دنیا برسانیم.

وی با بیان اینکه صنعت کفش در حوزه اشتغال کشور جزو اولین‌هاست، گفت: این صنعت در حوزه کارگاه‌های محله‌محور و مشاغل خانگی جایگاهی ویژه دارد به همین علت توسعه این صنعت برای بسیاری از خانواده‌ها اهمیت دارد.

شعبان‌زاده استفاده از ماشین آلات پیشرفته را راهکارهای برای توسعه صنعت کفش دانست و گفت: ۲۰ سالی است که ماشین‌آلات ما بروز نشده و این بهای تولید را افزایش می‌دهد اما با بروزرسانی ماشین‌آلات می‌توانیم به افزایش تولید، کاهش خروج ارز و افزایش ارزآوری برسیم و اکنون این مهم در دستور کار است.

رئیس انجمن صنایع کفش ماشینی استان قم از فعالیت ۳۵ هزار نفر در صنعت کفش قم یاد کرد و گفت: ۱۰ هزار نفر از این افراد به صورت مستقیم در این صنعت اشتغال دارند و ۲۵ هزار نفر نیز در قالب مشاغل خانگی در این صنعت فعالیت دارند.

جواد شعبان زاده رئیس انجمن صنایع کفش ماشینی استان قم

۵۰۰ هزار نفر در صنعت کفش کشور اشتغال دارند

عضو هیأت مدیره جامعه صنعت کفش ایران گفت: ۵۰۰ هزار نفر در صنعت کفش کشور اشتغال دارند و این صنعت ۷۳ گروه تولیدی را با خود درگیر می‌کند و سه هزار و ۱۰۰ بخش تولیدی دارد.

شعبان‌زاده با بیان اینکه قم در سطح کشور از نظر اشتغال جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است، گفت: قم در تولید کفش‌های ماشینی رتبه نخست کشور را دارد.

همچنین، محسن سلیمانی دبیر ستاد برگزاری نمایشگاه تخصصی «مواد اولیه، ماشین‌آلات، تکنولوژی، چرم و صنایع وابسته صنعت کفش ایران_قم» مطرح کرد: در این نمایشگاه به دنبال این هستیم تا با تقویت ظرفیت صنعت کفش بتوانیم صادرات ۶۰۰ میلیون نفری همسایه‌های ایران را به دست آوردیم و تحول بزرگی در عرصه اقتصادی کشور رقم بزنیم.

وی با بیان اینکه دستاوردهای مهمی طی دو سال گذشته در صنعت کفش و صنایع وابسته به آن محقق شده است، گفت: در نمایشگاه تخصصی «مواد اولیه، ماشین‌آلات، تکنولوژی، چرم و صنایع وابسته صنعت کفش ایران_قم» ۲۰۷ شرکت داخلی و خارجی آخرین دستاوردهای خود را در زنجیره تامین صنعت کفش و صنایع وابسته به عرضه گذاشته‌اند که در میان این شرکت‌ها، ۳۰ شرکت خارجی حضور دارند.

سلیمانی با تاکید بر انعکاس رسانه‌ای این رویدادهای فراملی در قم عنوان کرد: تلاش ما این است که طی ۳۰ آبان‌ماه تا سوم آذرماه میزبان خوبی برای مهمانان ویژه این نمایشگاه باشیم و ظرفیت‌های قم را نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح فراملی معرفی کنیم.

تقویت صنعت چرم و کفش در کنار افزایش کیفیت نیازمند بازاریابی است

صنعت کفش به طور ویژه از سوی دولت حمایت می‌شود

معاون وزیر صمت با حضور در نمایشگاه صنعت کفش در قم گفت: با توجه به اشتغال‌زایی دولت با نگاهی ویژه از توسعه صنعت کفش و صنایع مرتبط حمایت می‌کند.

مهدی برادران، معاون وزیر صمت هم در افتتاحیه نخستین نمایشگاه تخصصی «مواد اولیه، ماشین‌آلات، تکنولوژی و صنایع وابسته صنعت کفش ایران_قم» که در محل نمایشگاه بین‌المللی استان قم برگزار شد، گفت: صنعت کفش جدا از موضوع اشتغال‌زایی، از صنایعی است که بیشترین عمق تولید داخلی را دارد و تولید مواد اولیه داخلی این صنعت به بیش از ۸۰ درصد رسیده است.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه نمایشگاه «صنعت کفش ایران _قم» با هدف کاهش نیاز‌ها برای واردات مواد اولیه برپا شده است، عنوان کرد: بیش از ۳ هزار مواد اولیه و ماشین‌آلات در فرآیند تولید کفش مؤثر هستند که در گذشته برای تامین بیشتر این مواد وابسته بودیم.

برادران گفت: به‌عنوان نمونه در ۳۳ سال گذشته ما وارد کننده پلی یورتان بودیم، اما اکنون به صادر کننده تبدیل شده‌ایم.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: ما در صنعت کفش با کشور‌های دیگر در رقابت هستیم و این رقابت از نظر مزیت قیمتی بسیار مهم است و اگر بتوانیم ماشین آلات جدیدتری را استفاده کنیم می‌توانیم به جایگاه مطلوب‌تری برسیم.

براداران از بهره‌برداری ماشین‌های جدید در نمایشگاه «صنعت کفش ایران _قم» که سرعت تولید کفش را تا سه برابر افزایش می‌دهد خبر داد و گفت: انجمن کفش قم با برپایی نمایشگاه صنایع جانبی وابسته به کفش و نمایشگاه کفش، این استان را به قطب مهمی در حوزه کفش ماشینی تبدیل کرده است و اکنون به جایگاهی رسیده که در سطح فراملی حرف برای گفتن دارد.

معاون وزیر صمت از برپایی ۲۰ غرفه با حضور نمایندگان کشور‌های دیگر در نمایشگاه «صنعت کفش ایران_قم» یاد کرد و گفت: از فعالان صنعت کفش ۴۳ کشور نیز دعوت شده است تا در این نمایشگاه حضور یابند.

برادران عنوان کرد: در این نمایشگاه کارگاه‌های آموزشی مطلوبی هم برگزار می‌شود که برای صنعت کفش مفید است و در این راستا باید از مسئولان استان قم و انجمن کفش این استان تشکر و قدردانی کرد.

او ادامه داد: کفش، یکی از صنایعی است که محدودیت واردات در حوزه ماشین‌آلات برای آن درنظر گرفته نشده چراکه ماشین‌آلات جدید به بهره‌وری بیشتر، افزایش اشتغال و کاهش قیمت و رسیدن به مزیت رقابتی کمک می‌کند.

برادران گفت: به همین دلایل با وجود محدودیت‌های ارزی برای صنعت کفش استثناء قائل شدیم تا نیاز صنعت کفش در اولویت قرار گیرد.

معاون وزیر صمت گفت: در کنار این موضوع توجهی ویژه به داخلی‌سازی ماشین آلات صنعت کفش داریم و امروز نیز از ماشین آلاتی را در این نمایشگاه رونمایی کردیم که کشورمان سومین کشوری است که به آن‌ها مجهز شده است.

معاون وزیر صمت با اشاره به گرانی برخی از مواد اولیه ادامه داد: افزایش‌های بی‌رویه قیمت مواد اولیه مورد تایید صنعت معدن و تجارت نیست و ما مکاتبات خود را با حوزه‌های نظارتی، بورس کالا و مجموعه‌های نظارتی داشته‌ایم که باید اقدامات خود را انجام دهند تا واحدی نباشد که با عرضه کمتر بخواهد هزینه را برای تولیدکننده افزایش دهد چرا که صنعت کفش از نظر تولید و اشتغال در کشور کم‌نظیر است.

روند بازار

پایگاه خبری روند بازار با هدف اطلاع رسانی اخبار و رویدادهای ایران و جهان پس از کسب مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خردادماه سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد. بررسی روندهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و سیاسی از اهداف راه اندازی پایگاه خبری روند بازار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا